Εσοδα-ρεκόρ για το παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton

Ολα τα σενάρια για την επόμενη μέρα

H εστίαση σε αγορές-κλειδιά για τη στρατηγική ανάπτυξη της Grant Thornton International οδήγησε σε συνολικά παγκόσμια έσοδα-ρεκόρ της τάξεως των 5,45 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018, το οποίο χαρακτηρίστηκε από μια ευρείας κλίμακας ανάπτυξη της τάξεως του 9,4% σε ολόκληρο το δίκτυο των εταιρειών-μελών. Μάλιστα, η Ελλάδα, με ρυθμό ανάπτυξης 23,1%, ήταν από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο παγκόσμιο δίκτυο της Grant Thornton.

Ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο της Grant Thornton αυξήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα κατά 6,3%, στα 52.686 άτομα σε 140 χώρες. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες αποτέλεσαν το 39% των συνολικών εσόδων ($2,1 δισ., +4,3%), οι συμβουλευτικές υπηρεσίες το 35% ($1,92 δισ., +10,4%), οι φορολογικές υπηρεσίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με τις λογιστικές υπηρεσίες να αποτελούν το 22% των συνολικών εσόδων ($1,19 δισ., +14,8%), αντιπροσωπεύοντας έτσι τις συνεχείς φορολογικές εξελίξεις. Οι λοιπές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 3% κατά $145 εκατ. δολάρια. Πάνω από 20% της ανάπτυξης το 2018 προήλθε από συγχωνεύσεις και εξαγορές, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία, σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 24 συμφωνίες από 10 εταιρείες-μέλη.

Ο κ. Βασίλης Καζάς, διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, τόνισε:

«Τα έσοδα-ρεκόρ του παγκόσμιου οργανισμού, που άγγιξαν τα 5,45 δισ., καταδεικνύουν για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη των πελατών στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Grant Thornton. Η Grant Thornton στη χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς πρωταθλητές του παγκόσμιου οργανισμού με ρυθμό ανάπτυξης 23,1% και για αυτό είμαστε πολύ περήφανοι για τους ανθρώπους μας. Παρά το δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και στο μέλλον τις αναπτυξιακές δυνατότητες των ανθρώπων μας και των πελατών μας με επιμονή, σκληρή δουλειά και όραμα αισιοδοξίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk