«Ερευνα, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» στο Goethe

Το Goethe-Institut Athen, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, διοργανώνει εκδήλωση, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα «Ερευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Μια νέα ατζέντα για την ενδυνάμωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16.
Η διημερίδα περιλαμβάνει μια ενότητα με εισαγωγικές ομιλίες και έξι θεματικά πάνελ στα οποία θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Βασικός στόχος είναι η προώθηση της ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας πάνω στον ρόλο της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας), της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπός είναι να προωθηθούν ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ ελλήνων και γερμανών πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, αναλυτών και διαμορφωτών πολιτικής και στελεχών της βιομηχανίας (έχοντας και ως στόχο το benchmarking / benchlearning). Επιπροσθέτως, θα συζητηθεί και η δυνατότητα συντονισμού των σχετικών δράσεων-έργων, και συγκεκριμένα ως προς το ζήτημα της εκπαίδευσης, η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου σχολείων και άλλων φορέων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την επίτευξη μέγιστων δυνατών συνεργειών προς την κατεύθυνση αυτή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk