• Αναζήτηση
 • Ελεγχος αποτυπωμάτων παντού από 1.000 αστυνομικούς

  Η ΕΛ.ΑΣ. σύντομα θα αποκτήσει 1.000 φορητές μικρές συσκευές ελέγχου αποτυπωμάτων και διαβατηρίων που θα διασυνδέονται επίσης με τις βάσεις δεδομένων των Αρχών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Smart Policing» («Εξυπνη Αστυνόμευση»). Οι συσκευές αυτές θα δίνονται σε ισάριθμους αστυνομικούς που θα προχωρούν σε δεκάδες χιλιάδες ελέγχους καταμεσής του δρόμου, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, διασυνοριακούς σταθμούς κ.λπ.
  Ο πολίτης θα δίνει αποτύπωμα που θα αποστέλλεται αμέσως στην τράπεζα δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε ξένες βάσεις στοιχείων, και αμέσως θα δίνεται η απάντηση αν απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Ακόμη η συσκευή διαθέτει «σαρωτή» για να ελέγχονται τα διαβατήρια αλλά και οι ταυτότητες (μετά το πρόγραμμα ψηφιοποίησής τους).
  Ακόμη η συσκευή αυτή θα περιέχει κινητό τηλέφωνο για τη μεταφορά των δεδομένων. Επιπλέον αστυνομικοί θα φωτογραφίζουν με το κινητό τούς ελεγχόμενους και θα αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους στις κεντρικές βάσεις αρχειοθέτησης υπόπτων. Και έτσι, με βάση βιομετρικά στοιχεία, θα υπάρχει άμεση απόκριση αν έχουν εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες.
  Η απόκτηση αυτών των συσκευών και της διασύνδεσης με τις τράπεζες δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνολικού κόστους 5,2 εκατ. ευρώ, με 75% χρηματοδότηση της ΕΕ, και ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2018. Σημειώνεται ότι υπάρχει προοπτική επέκτασης του προγράμματος με χιλιάδες παρόμοιες συσκευές που θα δοθούν σταδιακά σχεδόν σε όλους τους περιπολούντες αστυνομικούς.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk