Εκτός από μερικά λεπτά που χρειάζονται για να βράσουν οι γαρίδες, η συγκεκριμένη σαλάτα δεν απαιτεί πολλή ώρα για να ετοιμαστεί. Είναι ό,τι πρέπει για το τάπερ του γραφείου, για ένα ελαφρύ γεύμα στο σπίτι ή για μια πιο ιδιαίτερη σαλάτα στο γιορτινό μας τραπέζι. Το ξύσμα λεμονιού μαζί με τον χυμό δίνουν μια ιδιαίτερη φρεσκάδα που ταιριάζει στις γαρίδες, αλλά και στο σέλερι και στο αβοκάντο. Αποφεύγουμε να την ετοιμάσουμε πολύ πριν την καταναλώσουμε γιατί θα μαυρίσει το αβοκάντο, αλλά μπορούμε να έχουμε βράσει τις γαρίδες. Οταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, απλώς αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.

Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και σέλερι

Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα 5΄-8΄
Υλικά (για 2 μερίδες)
200 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια
Χυμός και ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
70 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα, έτοιμη (στα σουπερμάρκετ)
1 μπαστούνι σέλερι,
πολύ λεπτοκομμένο
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στεγνώσουν. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αδειάζουμε την ανάμεικτη σαλάτα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τις γαρίδες, το σέλερι και το αβοκάντο και περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.