Μπορεί να ακούγεται αρκετά δύσκολο ή χρονοβόρο, αλλά στην πραγματικότητα το να φτιάξει κανείς ένα καλό κοκτέιλ είναι πολύ πιο απλό από όσο φανταζόμαστε. Αυτά που χρειαζόμαστε είναι ένα ποτό της αρεσκείας μας που να λειτουργεί ως βάση – τα πιο συνηθισμένα είναι το ρούμι, το τζιν, η τεκίλα και η βότκα, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος δημιουργεί πιο πρωτότυπους συνδυασμούς με ουίσκι, κρασί, μπίρα, σαμπάνια, ακόμη και ρακή -, ένα σιρόπι ή χυμό για να δώσει την απαραίτητη οξύτητα ή γλυκύτητα, ανάλογα με τα γούστα μας, κάποιο επιπλέον αρωματικό και φυσικά πολύ πάγο. Οι πιο «κλασικοί» προτιμούν τις δοκιμασμένες συνταγές, ενώ άλλοι να πειραματίζονται με νέες τάσεις, γεύσεις και μόδες.

Για να μείνουν λοιπόν όλοι ευχαριστημένοι, ζητήσαμε από τους υπεύθυνους στο μπαρ του «Athénée», Βασίλη Σγουρομάλλη και Δημήτρη Καραπάνο, να μας δώσουν συνταγές και για τις δύο κατηγορίες. Προσαρμόζοντας λίγο κάποια ποτά του καταλόγου τους, καθώς οι δικές τους τεχνικές είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν στο σπίτι, κατέληξαν σε τέσσερις επιλογές, αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά όλες πολύ ενδιαφέρουσες.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω