Δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και υλικών στο ΕΣΥ

Στη μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και τη διασφάλιση των μικρότερων δυνατών απωλειών σε ανθρώπινες ζωές

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Ομιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποφάσισαν, ύστερα από συνεχείς επαφές με το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου τους.

Αγορά εξοπλισμού για νοσοκομεία

Στο πλαίσιο αυτό αγοράστηκαν:

– Πλήρης εξοπλισμός για τη λειτουργία οκτώ κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 8 αναπνευστήρες (εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στη ΜΕΘ και για μεταφορές), 9 monitors τελευταίας τεχνολογίας (εκ των οποίων το ένα είναι φορητό για ευελιξία στη ΜΕΘ και για μεταφορές), έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου monitors (για έως 16 monitors) και 18 αντλίες εγχύσεως σύριγγας.

– Στολές, μάσκες, αντισηπτικά και άλλα αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία ΗΡΩΝ).

– Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής πιθανών περιστατικών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας).

Η μάχη για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης και τη διασφάλιση των μικρότερων δυνατών απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι κρίσιμη και από αυτή δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να συνδράμουμε το έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Επαναπατρισμός

400 εργαζομένων

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ολοκλήρωσε έγκαιρα τις διαδικασίες ασφαλούς επαναπατρισμού από την Κύπρο περίπου 400 εργαζομένων στα έργα των θυγατρικών της μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο των εργοταξίων στη χώρα.

Ο επαναπατρισμός έγινε, για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, με ειδικές πτήσεις που οργάνωσε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ σε συνεργασία με την Aegean. Η εταιρεία μάλιστα εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες, προσωπικά στον πρόεδρο του Ομίλου Aegean κ. Ευτύχη Βασιλάκη, αλλά και σε όλα τα στελέχη και τους εργαζομένους της εταιρείας, για τη συνδρομή τους στον ασφαλή επαναπατρισμό των εργαζομένων της.

Για τους επαναπατρισθέντες εργαζομένους ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από την πολιτεία και τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φρόντισε για την ασφαλή μετάβασή τους στους τόπους κατοικίας τους, εντός και εκτός Αθηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk