• Αναζήτηση

Το επταήμερο του Διόδωρου

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπό συνταξιοδότησιν πολιτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αντικαταθλιπτικοί – ευχαριστούμε, κυρία Ανγκελα Μέρκελ

Δεκεμβριανά δημογραφικά

Τι χαρά! Οσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο η πολιτική απομακρύνεται. Κάνουν ό,τι μπορούν βέβαια τα κόμματα, και πρωτίστως η κυβέρνηση, να διατηρήσουν την πολιτική κατάθλιψη που μας δέρνει στο υψηλότερο δυνατό σημείο αλλά δεν τους περνάει εντελώς το πρόγραμμα – είναι και επειδή το τελευταίο πολιτικό συμβάν με τον περίφημο Ριχάρδο, Ροδόλφο, Ρωμύλο ή κάπως έτσι έκανε ακόμη και το παρδαλό κατσίκι να γελάσει.

Και βέβαια, την τελευταία λέξη την είχε η κυβέρνηση: «Από πότε βάλθηκαν στη ΝΔ να δουλεύουν και για λογαριασμό των συνηγόρων υπεράσπισης κλεπταποδόχων χρυσού;» ήταν η απάντηση στις δηλώσεις περί «φιάσκου» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχουν καμιά αίσθηση του γελοίου εκεί στο Μαξίμου. Τα βρίσκουν όλα υπέροχα πάνω τους, είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους.

* Αλλά είπαμε: μακριά από την πολιτική τούτες τις ημέρες τουλάχιστον – η ΝΔ το κατάλαβε και έκανε προτάσεις επί του πανάρχαιου δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Υποθέτω επειδή ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του σεξ: οι δημογράφοι έχουν μετρήσει πως τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, δεν λέει λέξη για μετανάστευση – εννοώ και πώς θα έρθουν μετανάστες εδώ και πώς δεν θα φεύγουν τα παιδιά που γεννιούνται εδώ μετανάστες. Διότι έστω ότι με τις παροχές, κ.τ.λ., αυξάνονται οι γεννήσεις – ε, όταν τα μεγαλώσουμε με τον ιδρώτα μας τα παιδιά οι φορολογούμενοι, αυτά θα φύγουν να πάνε να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα άλλης, ευτυχέστερης, χώρας με ευφυέστερους πολιτικούς και επιχειρηματίες και τυχερότερους φορολογούμενους.

DNA ελληνικόν

* Εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που φεύγουν· γιατί αν έμεναν εδώ, τι θα έκαναν; Διαδηλώσεις για να καίνε τα Εξάρχεια, όπως έγινε και την Πέμπτη, κατ’ έθιμον – κάτι «κίτρινα γιλέκα» που εμφανίστηκαν στο Παρίσι και τα σπάνε, Ελληνόπουλα της Διασποράς πρέπει να είναι.

Το συμπεραίνω από το ότι τα ελληνικά media είναι αναφανδόν υπέρ των γιλέκων, «δικά μας παιδιά» τα θεωρούν – άλλωστε πάντα είναι υπέρ των προοδευτικών λύσεων και κατά της αντίδρασης τα μέντιά μας: είναι κατά του Τραμπ που δεν δέχεται τις συμφωνίες για το θερμοκήπιο – είναι όμως και κατά του Μακρόν διότι εφαρμόζει τις συμφωνίες και αυξάνει τις τιμές των ορυκτών καυσίμων.

* Τα διάφορα σχέδια που ακούω οδηγούν σε επιδείνωση του δημογραφικού: ένας είναι ο Αλέξανδρος και μόνος αυτού προφήτης ο Καμμένος, άρα να φύγουν όσοι νιώθουν Σλαβομακεδόνες, να φύγουν όσοι νιώθουν Τούρκοι· να μείνουμε μόνο όσοι δεν ξέρουμε ότι είμαστε Σλάβοι, Αλβανοί, Λαζοί, Κομαγηνοί, Καππαδόκες, Σελτζούκοι, Βλάχοι, Φράγκοι, Αιγύπτιοι ή Κρητικοί εξ Ανδαλουσίας και Αρμενίας· αυτονόητο είναι πως πρέπει πάραυτα να εξαφανιστούν διάφοροι Πακιστανοί, Σενεγαλέζοι, και άλλοι από σκουρόχρωμοι ως μαύροι – να είμαστε λίγοι και καλοί και ας μη γεννάμε. Καλύτερα μιας γενιάς DNA καθαρό, παρά σαράντα γενιές μπασταρδεμένες.

Αντικαταθλιπτικά μέτρα

Αν νομίζει ότι οι Ελληνες δεν κάνουν παιδιά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ή παιδικοί σταθμοί, έχει μεγάλο λάθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Ελληνες δεν κάνουν παιδιά διότι η χώρα είναι γεμάτη συνταξιούχους, ψιλοκαταθλιπτικούς έως πλήρως καταθλιπτικούς, με ελαφριά γεροντική άνοια έως καραμπινάτο Αλτσχάιμερ.

Σε τέτοιο γεροντικό περιβάλλον κατάθλιψης, πώς να αποφασίσουν νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ ή να μεταναστεύσουν εδώ από αλλού; Αν το πρόβλημα ήταν η έλλειψη χρημάτων ή παιδικών σταθμών, το έθνος θα είχε σβήσει εδώ και δεκαετίες – όλη η ανθρωπότητα, μάλλον.

Πρέπει να φτιάξουμε το ψυχολογικό κλίμα, χρειάζονται δραστικά μέτρα για να διορθωθεί η ψυχική κατάσταση των νεότερων – θα τα προτείνουμε με το προεκλογικό μας πρόγραμμα, ημερολόγιό μου. Εχει αναλάβει η Φημονόη το ζήτημα αυτό, λόγω της μακράς επαγγελματικής εμπειρίας της με την παυσίλυπον κάνναβη.

Από λοξές ματιές που έχω ρίξει, είναι ολόσωστο το πρόγραμμα – ας πούμε:

* Να περιοριστούν δραστικά οι πολιτικές ειδήσεις – ό,τι καταθλιπτικότερο υπάρχει, αν εξαιρέσουμε κάτι φρικτά εγκλήματα στη Ρόδο. Το πολύ 1% του περιεχομένου για πολιτικές ειδήσεις, που θα πει μόνο 15 λεπτά την ημέρα στις τηλεοράσεις, 1-2 σελίδες στις εφημερίδες.

* Ειδική Απαγόρευση στον Παύλο Πολάκη και στον Αδωνι Γεωργιάδη να μιλούν δημοσίως. Αντιθέτως, ειδικό πριμ για να μιλά ο Γεώργιος Κατρούγελως που συνεχώς μας εμψυχώνει – θα καθιερωθεί μάλιστα πεντάλεπτη συζήτησή του με τον Αθανάσιο Καρτερό που θα μεταδίδεται σε εθνικό δίκτυο.

* Συναφές προς το προηγούμενο: Εκδιώκεται πάραυτα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος η Εφη Αχτσιόγλου ή η Κατερίνα Νοτοπούλου – και οι δύο μαζί, τόσο το καλύτερο. Ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος.

Μελομακαρονική δημογραφία

* Απαγόρευση σε όλες τις κυρίες άνω των 35 ετών να φορούν μαύρα και απαγόρευση μαύρων μπουφάν και σακακιών στους άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αξυρισία θα αποτελεί ιδιώνυμο βαρύτατο αδίκημα, όπως ήταν κάποτε ο κομμουνισμός. Αντισταθμιστικό όφελος: έπαθλο 1.000.000 ευρώ σε όποιον εφεύρει το χάπι που θα ξυρίζει καθημερινά ακόπως τους άντρες.

* Συναφές προς αυτό: Απαγορεύεται να έχουν γενειάδες οι κληρικοί και να φορούν μαύρα ράσα· θα κυκλοφορούν υποχρεωτικά στους δρόμους με τα χρυσοποίκιλτα άμφια που φορούν στις εκκλησίες. Αντισταθμιστικό όφελος: αφού θα παραμείνουν έτσι ή αλλιώς δημόσιοι υπάλληλοι, θα τους δοθεί επίδομα στολής.

Επανέρχομαι στο γεγονός του ότι ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του σεξ, σύμφωνα με τις απόλυτα έγκυρες μελέτες των δημογράφων – υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό οφείλεται στην αντικαταθλιπτική δράση των μελομακάρονων, στην ψυχική ανάταση που φέρνει η δεκεμβριανή κατανάλωσή τους;

Αρα:

* Κατάργηση του ΦΠΑ για τα μελομακάρονα, υποχρέωση όλων των ζαχαροπλαστείων να διαθέτουν μελομακάρονα 24 μήνες τον χρόνο.

* Συναφές: Δεκεμβριανά ιδιώνυμα αδικήματα α) το μη άνοιγμα της πόρτας όταν χτυπούν παιδιά για να πουν τα κάλαντα, β) παρεμπόδιση από τους γονιούς των παιδιών να λένε τα κάλαντα – το δεύτερο, με διπλάσιες ποινές από το πρώτο.

* Μπράβο στη Φημονόη! Με τέτοιο πρόγραμμα καταπολέμησης της κατάθλιψης, η αύξηση των γεννήσεων είναι απολύτως εγγυημένη, ημερολόγιό μου.

γραμματοκιβώτιο

diodorus@tovima.gr

Τη Φύση – με τα τόσα, άλλωστε, κουσούρια της – μπορεί να μην την έπλασε Θεός· η ύπαρξή Του όμως πιστοποιείται ανυπερθέτως από τη Δημιουργία του Μελομακάρονου.

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΕΛΩΜΕΝΟΣ

nnn

Μετά την «αποκάλυψη» του λαθρεμπορίου χρυσού θα αξιωθούμε να ζήσουμε και την αποκάλυψη των κυκλωμάτων που εμπορεύονται τον κλεμμένο χαλκό, αφού δεν έχει μείνει …θρέμελο από δημόσια (και όχι μόνο) κτίρια (αλεξικέραυνα σχολείων κ.λπ.). Πόσες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται άραγε στην εμπορία χαλκού;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΕΧΑΙΝΙΤΗΣ

nnn

Δικαστές και Αστυνόμοι / ξαφνικά άλλαξαν γνώμη. / Τους απέδειξε ο Ριχάρδος, / της αγνοίας τους το φάρδος. / Με μεγαλο-δικηγόρους, / τα δεσμά άλλαξαν όρους. / Το χρυσούν και το αργύριον, / κυοφορούν αποφυλακιστήριον!!

Γ.ΚΟΚ., ΑΘΗΝΑ

nnn

Στα Εξάρχεια καιγόμαστε, πνιγόμαστε και απλώς ελπίζουμε αύριο να ζούμε. Συνηθίσαμε στο τέρας της βίας και τα παιδικά δωμάτια γεμίσαν εφιάλτες αντί για χρυσούς πρίγκιπες που περίμενε μια ζωή η Αρλέτα.

ΔΕΣΠΩ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ

nnn

Τσοπανάκος ήμουνα / προβατάκια πλήρωνα / μωρ’ δεν επλήρωνα πολλά / μόν’ καμιά διακοσαριά.

SO.SΤΙΧΟΥΡΓΟΣ

nnn

Από τα Καλάβρυτα στην Κάλυμνο. Κι επειδή δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των δύο αυτών προορισμών, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για στρατήγημα «Καρανίκα».

ΑΒΑΔΑΙΟΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ

nnn

Ενίοτε το Παρίσι προσβάλλει την ταυτότητά του ως Πόλη των Φώτων, διά του χρώματος του φωτός! Στις αρχές του 20ού με το «κίτρινο συνδικάτο» (απεργοσπάστες), τώρα με «τα κίτρινα γιλέκα» (λούμπεν).

Γ. Κ., ΚΥΜΗ

nnn

Δοθέντος ότι προς αποφυγήν σαρωτικού ντόμινο βαίνομεν πιθανώς προς τετραπλάς κάλπας, προτείνομεν έκτακτον κονδύλιον προς τα ΚΑΠΗ διά σεμινάρια προγυμνάσεως των ατόμων τρίτης ηλικίας εις το μπαίνε-βγαίνε τετράκις εις το παραβάν και παράτασιν της ψηφοφορίας έως την 12η νυκτερινή!

ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ

nnn

Μόλις έμαθε ο Ν. Παππάς ότι χάλασε ο σκληρός δίσκος του ΥΠΕΞ, προσφέρθηκε να τον αντικαταστήσει με ιπτάμενο…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Νέες Εποχές
Σίβυλλα
Helios Kiosk