• Αναζήτηση
 • Ασία: το μεγάλο ερωτηματικό

  Ασία: το μεγάλο ερωτηματικό | tovima.gr

  ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ Μουντιάλ ανήκει στην Ιστορία. Πολυδιάστατο ως κρατικός στόχος, θα αξιολογηθεί με τη βαρύγδουπη ετικέτα (ακούστηκε και από επίσημα χείλη) ως το πλέον επιτυχές στη ροή ενός τέτοιου σπουδαίου θεσμού. Εν πάση περιπτώσει, ήταν ένα νέο κεφάλαιο πολύ γενναιόδωρο στον σχολιασμό τόσο στον καθαυτό αγωνιστικό τομέα όσο και στα παρεπόμενα.

   

  ΤΩΡΑ είναι η σειρά του Κατάρ στον Αραβικό Κόλπο. Η μία από τις δοκιμασίες μιας γιγαντιαίας ηπείρου, της Ασίας. Η άλλη οι Ολυμπιακοί του Τόκιο. Οσον αφορά την Ιαπωνία οι προβλέψεις έρχονται ομαλά. Χώρα με αθλητικό παρελθόν μεστό επιτυχιών και εμπειρίας αλλά και τεχνολογίας. Ανεξάρτητα από τους βαθύτερους λόγους που ώθησαν τη FIFA στην επιλογή του Κατάρ (ξέρουμε δα πώς γίνονται αυτές οι επιλογές), το θέμα του Κατάρ είναι πρόκληση ενός τολμηρού πειράματος (αρχής γενομένης από την τούμπα ως προς την εποχή διεξαγωγής του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό ρυθμό). Μικρή σε πληθυσμό χώρα, θα μετρηθεί με τα μεγέθη προσέλκυσης ξένων θεατών. Το δίδαγμα από το Μουντιάλ της Ρωσίας αφορά τις μαζικές μετακινήσεις από τα πέρατα του κόσμου. Αλλά και το Κατάρ άπτεται και ενός άλλου ερωτηματικού. Ποια θα είναι η όλη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή; Ζώνη περιφερειακή, με τα σημερινά δεδομένα υψηλού κινδύνου.

   

  ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ο πακτωλός των πετροδολαρίων εξασφαλίζει τη γενναιόδωρη τροφοδοσία σε έργα υποδομής και αγωνιστικής λειτουργικότητας αλλά και εξυπηρέτησης των ξένων θεατών. Το στοίχημα απλώνεται με πολλά πλοκάμια. Ποιες οι δυνατότητες του Κατάρ σε προσωπικό ενός ευρύτατου φάσματος παροχής υπηρεσιών και πέραν των εντός των γηπέδων; Ενα από τα πολλά ερωτήματα αφορά το αν το Κατάρ θα είναι καταλύτης για την ποδοσφαιρική αφύπνιση δισεκατομμυρίων ανθρώπων! Ερώτημα που επεκτείνεται πέραν από την Αραβική Χερσόνησο του Ιράν, του Πακιστάν, στην Ινδία, στην Ινδονησία αλλά και στην Κίνα…

   

  ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ το παιχνίδι έγινε με βασικό έρεισμα την Ευρώπη και την ίδια τη χώρα και όχι μόνο. Ομως τα εν ενεργεία ηφαίστεια στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, τι ρόλο ανασχετικό θα ασκήσουν; Το στοιχείο της γεωπολιτικής έχει ουσιώδη συμμετοχή σε όλα τα διεθνούς εμβέλειας δρώμενα. Και από την οπτική αυτή γωνία το ερώτημα για το Κατάρ περιμένει μια απάντηση που θα αφορά ουσιαστικά μια γιγαντιαία ήπειρο.

   

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk