Έντυπη Έκδοση Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ: Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους Στο αγαπημένο ξενοδοχείο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνας, «The Goring Hotel», όταν έχει καλό καιρό, το απογευματινό τσάι σερβίρεται στον privé κήπο. Στο «Claridge’s», στην exclusive γειτονιά του Mayfair, διατίθεται το Tregothnan Earl Grey, ένα blend τσαγιού που χρονολογείται από το 1335, ενώ στο θρυλικό «The Ritz», όπου το dress code απαγορεύει το πρόχειρο ντύσιμο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 18 διαφορετικά είδη τσαγιών. Το μενού στο «Berners Tavern» του Ιαν Σρέιγκερ, συνιδρυτή του «Studio 54», ανήκει στον διάσημο, βραβευμένο με αστέρια Michelin, σεφ Τζέισον Αθερτον, στο «Royal Albert Hall» συνήθιζε να παίρνει το τσάι της η βασίλισσα Βικτωρία και στους χώρους του ξενοδοχείου «The Dorchester» το σερβίρισμα του τσαγιού από το προσωπικό παραπέμπει σε μια μικρή θεατρική παράσταση.
Το απογευματινό τσάι όμως πλέον δεν αφορά μόνο τα πεντάστερα καταλύματα και τα βραβευμένα spots του Λονδίνου, αλλά και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, ανάμεσά τους και τη «Μεγάλη Βρεταννία». Στο Winter Garden του ξενοδοχείου σερβίρεται afternoon tea/high tea, το οποίο περιλαμβάνει μια πλούσια ποικιλία από συνοδευτικά εδέσματα αλλά και γλυκά και κέικ από το ζαχαροπλαστείο της «Μεγάλης Βρεταννίας» και τον βραβευμένο σεφ πατισιέ Αρνό Λαρέ. Επίσης, διατίθεται και afternoon tea για παιδιά, με τσάι, ζεστή σοκολάτα ή μίλκσεϊκ. Ολα δημιουργίες του executive chef του ξενοδοχείου Αστέριου Κουστούδη (φωτό) και της ομάδας του, ο οποίος παραχώρησε στο BHMAgazino τη συνταγή του για scones ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε το απογευματινό μας τσάι και στο σπίτι.
Σκόουνς με σταφίδες και πορτοκάλι κονφί (γλυκά αγγλικά ψωμάκια)
Προετοιμασία 20’ – Ψήσιμο 20’
Υλικά (για 25 ψωμάκια,
ανάλογα με το μέγεθος)
270 γρ. βούτυρο αγελάδας
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
204 γρ. ζάχαρη
360 γρ. αβγά (7-8 αβγά μεσαίου μεγέθους)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα πλήρες
Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. πορτοκάλι κονφί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Χτυπάμε στο μίξερ, με το εξάρτημα του «φτερού» για τις ζύμες, το βούτυρο με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και το πορτοκάλι κονφί και ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού. Χωρίζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφιν, στα οποία έχουμε τοποθετήσει χαρτιά ψησίματος, και ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με πηχτή κρέμα ή βούτυρο και μαρμελάδα της αρεσκείας μας.