• Αναζήτηση
 • Opel Crossland X 1.2 Turbo 120 Edition: Από θέση ισχύος

  Το μοτέρ βενζίνης των 130 ίππων δίνει φτερά στο γερμανικό crossover αναδεικνύοντας περαιτέρω τον ρόλο του

  Η προσθήκη μιας νέας έκδοσης ισχύος στο αμάξωμα του Crossland X ήταν απλώς θέμα χρόνου για τους ανθρώπους της Opel, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο το τεχνολογικό οπλοστάσιο του ομίλου PSA όπου ανήκουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μικρότερο, αποκλειστικά δικίνητο, SUV τους εξοπλίζεται με τον γνωστό turbo κινητήρα των 1,2 λίτρων απόδοσης 130 ίππων, έκδοση που τοποθετείται πάνω από τις επίσης βενζινοκίνητες των 83 και 110 ίππων στα ίδια κυβικά εκατοστά, αλλά και από τις πετρελαιοκίνητες των 1,5 λίτρων με τους 102 και 120 ίππους. Είναι επίσης η μόνη βενζινοκίνητη που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, μια επιλογή που αυξάνει κατακόρυφα την απήχησή της στους δυνητικούς αγοραστές που δεν συγκινούνται από τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

  Πρακτικά άλλωστε τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του συγκεκριμένου κινητήρα εξασφαλίζουν καλές επιδόσεις και εξαιρετικές ενδιάμεσες επιταχύνσεις που εκτιμά κανείς δεόντως τη στιγμή της προσπέρασης. Είναι μάλιστα τέτοια η συμπεριφορά του Crossland X των 130 ίππων στον δρόμο που μόνο ο θόρυβος του κινητήρα του πάνω από τις μεσαίες στροφές μαρτυρά την τρικύλινδρη υπόστασή του. Η δε κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων – παρά την ομολογουμένως μέτρια αίσθηση του επιλογέα – υπηρετεί τη διάθεση του οδηγού να κινηθεί οικονομικά. Στη δική μας περίπτωση η κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπέρασε τα 7,0 λίτρα για κάθε 100 χλμ. σε συνθήκες αστικής κίνησης, ενώ ήταν ακόμη χαμηλότερη με σταθερές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο, στοιχείο πολύτιμο για ένα αυτοκίνητο οικογενειακού μεγέθους με βάρος 1.199 κιλά και αρκετά πολυχρηστικά χαρακτηριστικά.

  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα διαιρούμενα σε αναλογία 40/60 και συρόμενα πίσω καθίσματα ώστε τα αρχικά 410 λίτρα του χώρου αποσκευών να αυξηθούν σε 520 ή να εκτιναχθούν στα 1.255 λίτρα με ολόκληρο το πίσω κάθισμα σε επίπεδη θέση. Ο θάλαμος επιβατών είναι από τους πιο ευρύχωρους της κατηγορίας του, με πληθώρα στοιχείων εξοπλισμού τα οποία τεκμηριώνουν την τιμή πώλησης των 20.550 ευρώ στην επετειακή έκδοση «120 Edition». Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η χαρακτηριστική διχρωμία που δημιουργεί η μαύρη οροφή, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Navi 5.0 με την έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών και το πακέτο ασφάλειας με τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί με επιπλέον λειτουργίες. Ταυτόχρονα η εικόνα του εσωτερικού, παρά την αυστηρότητα κάποιων στοιχείων, αποπνέει τη διάθεση αντοχής στον χρόνο που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα Opel. Πίσω στον δρόμο, αυτό το Crossland X με τροχούς διαστάσεων 17 ιντσών συνδυάζει την ευελιξία που του χαρίζει το μήκος των 4,22 μέτρων με τη στιβαρότητα του πλαισίου του που καθιστά τη ζωή μαζί του απροβλημάτιστη και τη συμπεριφορά του ουδέτερη χάρη στην ρύθμιση της ανάρτησης που πίσω χρησιμοποιεί ημιάκαμπτο άξονα. Δεδομένου του χαρακτήρα του, ο μόνος λόγος για να επιλέξει κανείς την ακριβότερη έκδοση X-Clusive είναι μόνο για να οδηγεί ένα αυτοκίνητο στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού του.

  Autohub
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk