• Αναζήτηση
 • Απαντούν με σκληρό ροκ στη σκανδαλολογία

  Πολιτική αντεπίθεση από τη Φ. Γεννηματά για την επιλεκτική στοχοποίηση – Πρόβλημα δημοκρατίας η επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης με τις ευλογίες Τσίπρα

  Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντηθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, Αθήνα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας (File: 20346191.JPG )
  Σκληρό ροκ με τον ΣΥΡΙΖΑ και πυκνά πυρά κριτικής προς τη ΝΔ. Αυτή θα είναι η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τις εκλογές. Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος δημιούργησαν ένα κλίμα ευνοϊκό για το Κίνημα Αλλαγής. Η επίθεση εναντίον του Κώστα Σημίτη συσπείρωσε σχεδόν όλες τις φυλές της Κεντροαριστεράς. Η αποκάλυψη του «Βήματος» για το «χαμένο βούλευμα», που καταλογίζει ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή στην υπόθεση του C4I, ενίσχυσε την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον της παράταξης. Το σχέδιο αυτό, όπως λέγεται, «καθοδηγείται από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και ενορχηστρώνεται από τον «Ρασπούτιν», ο οποίος παράλληλα φροντίζει να μένει στο απυρόβλητο η περίοδος Καραμανλή». Αυτή την εικόνα μετέφερε η Φώφη Γεννηματά στον Κώστα Σημίτη κατά τη συνάντησή τους: «Εσένα, πρόεδρε, δεν σε ακουμπά τίποτα, το ξέρουν, όλο το σκηνικό έχει στηθεί για να χτυπήσουν την παράταξη» του είπε.

  Δύο μέτωπα

  Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξε ένας πρώτος σχεδιασμός για μια «πολιτική αντεπίθεση» που θα εκδηλωθεί σε δύο κυρίως μέτωπα, της σκανδαλολογίας και της ανάληψης μιας σειράς «θετικών» πρωτοβουλιών που θα αναδεικνύουν τον προγραμματικό λόγο του Κινήματος Αλλαγής.
  Στο μέτωπο της σκανδαλολογίας θα ακολουθηθεί επιθετική τακτική. Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη της αντιπροσωπείας βουλευτών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η πίεση που ασκήθηκε προκειμένου το «θαμμένο» πόρισμα για την υπόθεση του C4I να έλθει στη Βουλή.  Η πεποίθηση Γεννηματά είναι ότι η Δικαιοσύνη υποχωρεί σε πιέσεις ενός παραθεσμικού κυκλώματος που στόχο έχει την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Σε αυτό αποδίδεται ο επιλεκτικός χειρισμός των δικογραφιών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Στο Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής τού «όλα στο φως» είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για κάθε υπόθεση που αφορά εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Αλλά αυτές οι υποθέσεις, όπως λέγεται, δεν γίνεται να αφορούν μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν τη διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα μέχρι και τις καταγγελίες για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης από τον Σόρος». Στόχος τους, όπως ξεκαθαρίζουν, δεν είναι να επιδείξουν πνεύμα ρεβανσισμού, αλλά να αναδείξουν «το πρόβλημα δημοκρατίας που δημιουργεί η επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης  από τον «Ρασπούτιν» με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα».
  Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει με την επίσκεψή του στον Κώστα Σημίτη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Η παρουσία μου σήμερα καταδεικνύει ότι ακόμη και όσοι δεν ανήκουμε στο ΠαΣοΚ, όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, στεκόμαστε απέναντι στις μεθοδεύσεις που επιχειρούν να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους και να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου» δήλωσε.
  Θετικές πρωτοβουλίες
  Ωστόσο, η προσπάθεια να εμφανιστεί το Κίνημα Αλλαγής ως θύμα μιας νέας συνωμοσίας Δεξιάς και Αριστεράς δεν αρκεί για να επιτευχθεί το πολυπόθητο δημοσκοπικό άλμα. Στις συσκέψεις Γεννηματά με τους επιτελείς της εκτιμήθηκε ότι «η ανερμάτιστη πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και η αδύναμη αντιπολίτευση που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνουν περιθώρια δράσης στο Κίνημα Αλλαγής. Μπορούμε μετά τις τελευταίες εξελίξεις», αναφέρουν επιτελικά στελέχη, «να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι όψεις του ίδιου αδιεξόδου και ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να ισορροπήσει μόνο αν υπάρξει ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής». Υστερα από καιρό η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο πολιτικός λόγος του Κινήματος Αλλαγής έχει, σε μεγάλο βαθμό, ομογενοποιηθεί, οι συζητήσεις και οι εντάσεις για τη στρατηγική της επόμενης μέρα έχουν κοπάσει. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο στόχος του διψήφιου ποσοστού, που το προηγούμενο διάστημα φάνηκε να απομακρυνόταν, θεωρείται ότι «τώρα είναι πιο κοντά από ποτέ».

  Σε πρώτο πλάνο η Φώφη

  Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια ολικής επαναφοράς του Κινήματος Αλλαγής στο κέντρο του πολιτικού χάρτη θα διαδραματίσει η Φώφη Γεννηματά. Μετά την παρουσίαση των θέσεων για την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των αδύναμων θα συνεχίσει την ανάληψη «θετικών πρωτοβουλιών». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντησή της, εντός της εβδομάδας, με τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία. Παράλληλα προγραμματίζεται εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι θέσεις για το δημογραφικό, «που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια κοινωνίας και οικονομίας», στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται γενναία μέτρα για τη στήριξη των νέων οικογενειών.  Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες Γεννηματά σε Κρήτη και Εύβοια, ενώ θα επισκεφθεί και την Κέρκυρα. Παράλληλα θα υπάρξει εξόρμηση κομματικών κλιμακίων σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο προγραμματικός λόγος του Κινήματος Αλλαγής.
  Παράλληλα έχει δώσει εντολή επιτάχυνσης της συγκρότησης των ψηφοδελτίων και αναμένεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 2 Δεκεμβρίου, να παρουσιαστούν τα πρώτα 200 ονόματα υποψήφιων βουλευτών.
   
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk