Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη

Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη | tovima.gr

Η αυτόβουλη πρόθεση πολιτών και εταιρειών να δώσουν το παρών με κινήσεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς την Πολιτεία και ειδικότερα τους επαγγελματίες της υγείας που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο αποτυπώθηκε σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρειών της χώρας προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

*Ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων με αναπνευστήρες, κλίνες κατάλληλες για ΜΕΘ και άλλο ιατρικό εξοπλισμό, βάσει των αναγκών που καθορίζονται από το υπουργείο Υγείας.

* Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχεται η χώρα μας από τον κορωνοϊό.

Η εταιρεία, που σε κάθε δύσκολη στιγμή έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο κοινωνικό σύνολο, σήμερα, προχωρεί σε προμήθεια 100.000 χειρουργικών μασκών και 10 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών μονάδων ΜΕΘ, τα οποία θα διατεθούν στο υπουργείο Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19.

* Η ΔΕΛΤΑ αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές, καλύπτει τις ανάγκες σε γαλακτοκομικά των 550 παιδιών που διαμένουν στο Χαμόγελο του Παιδιού και στα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, στηρίζει με τα προϊόντα της τους 150 ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αθηνών και συνεχίζει τη διαρκή προσφορά προς την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εν όψει του Πάσχα, η εταιρεία επεκτείνει την προσφορά της σε τρόφιμα προς τις δομές του Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, Θεσσαλονίκης και άλλους δήμους και φορείς που παρέχουν βοήθεια σε απόρους, αστέγους, ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.

*Tο Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενίσχυσε με δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» αυξάνοντας τη δυναμικότητα της ΜΕΘ σε συνολικά 12 κλίνες. Δωρεά πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα και προς το «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, αλλά και προς το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, που αποτελεί μέρος του νοσοκομείου από το 2005.

*Το Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα, όπου η ανάγκη για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού είναι ζωτικής σημασίας. Η χρηματική δωρεά θα διατεθεί στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας.

*Η PRODEA Investments έλαβε την απόφαση να συνδράμει στη μάχη κατά του Covid-19 πραγματοποιώντας δωρεά 15.000 ολόσωμων προστατευτικών στολών τύπου TYVEK προς το υπουργείο Υγείας. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δωρεάς είναι να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός στην προσπάθεια καταπολέμησης του Covid-19 είτε στα νοσοκομεία αναφοράς είτε σε άλλα νοσοκομεία, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια, τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες.

Σε ανάλογες ενέργειες έχει προβεί και ο βασικός της μέτοχος INVEL στην Κύπρο, χώρα όπου ο όμιλος έχει σημαντική επενδυτική παρουσία. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia, ιδιοκτησίας του ομίλου, διέθεσε δωρεάν αριθμό δωματίων για τις ανάγκες φιλοξενίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk