• Αναζήτηση
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις και εγγυημένο κεφάλαιο

  Ανταγωνιστικές αποδόσεις και εγγυημένο κεφάλαιο | tovima.gr

  Τα τελευταία χρόνια τα επιτόκια καταθέσεων στη ζώνη του ευρώ παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς (Euribor) διατηρούνται σε αρνητικό πρόσημο. Ως αποτέλεσμα, οι ελληνικές τράπεζες, επηρεαζόμενες και από τη διεθνή συγκυρία, προχώρησαν σε τακτικές μειώσεις των επιτοκίων καταθέσεων που παρέχουν στους πελάτες τους, έτσι ώστε σήμερα να έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων στα περισσότερα παραδοσιακά καταθετικά προϊόντα.

  Η υφιστάμενη κατάσταση έχει προκαλέσει, όπως είναι εύλογο, έντονο προβληματισμό στους πελάτες των τραπεζών αναφορικά με την αξιοποίηση και την απόδοση των κεφαλαίων τους.

  Επιπλέον, μια σημαντική κατηγορία πελατών που διαθέτουν «συντηρητικό» προφίλ δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να τοποθετήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους σε επενδύσεις, όπως αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές ή ομόλογα, τα οποία μπορούν να φέρουν υψηλότερες αποδόσεις, με την ανάληψη όμως ανάλογου κινδύνου.

  Προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των πελατών, αλλά και στις νέες συνθήκες της αγοράς, οι τράπεζες παρέχουν προϊοντικές προτάσεις με ειδικά χαρακτηριστικά που επιτυγχάνουν ανταγωνιστικές αποδόσεις, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τα κατατεθειμένα κεφάλαια.

  Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Bank διαθέτει στους υφιστάμενους αλλά και στους νέους πελάτες της υψηλής αξίας προϊοντικές επιλογές όπως:

  Η «Alpha Προθεσμιακή με Bonus», η οποία παρέχει ανταγωνιστικά επιτόκια με διάρκεια από έναν έως δώδεκα μήνες και χαμηλό αρχικό κεφάλαιο καταθέσεως, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ως επιβράβευση χιλιάδες «Bonus» πόντους, άμεσα διαθέσιμους προς εξαργύρωση, για αγαθά και υπηρεσίες σε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

  Ο λογαριασμός «Alpha Εξυπνη Αποταμίευση» αποτελεί έναν σύγχρονο και καινοτόμο αποταμιευτικό λογαριασμό, ο οποίος επιβραβεύει τον πελάτη που αυξάνει την αποταμιευτική του δραστηριότητα. Διαθέτει προνομιακό επιτόκιο 0,45% από το πρώτο ευρώ, ενώ επιτρέπει ακόμη και να διπλασιαστεί η απόδοση των καταθέσεων έως 0,90%.

  Οι προθεσμιακές καταθέσεις «Extra Profit», μια εναλλακτική σειρά καταθετικών προϊόντων, συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των προθεσμιακών καταθέσεων μέσω ενός υψηλού σταθερού και εγγυημένου επιτοκίου, ενώ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ισχύουσες συνθήκες της αγοράς, δύνανται να προσφέρουν και επιπλέον απόδοση «Extra Profit» (σήμερα έως και 1,50%).

   

  Ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης είναι διευθυντής καταθετικών και τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Alpha Bank.

   

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk