Τα κλειδιά της ανάπτυξης στις ελληνικές επιχειρήσεις

Η οικονομία, απαλλαγμένη από τα δίδυμα ελλείμματα, αναζητεί τον δρόμο επιστροφής στην ανάπτυξη.
Τα κλειδιά για την επιτυχία αυτού του σκοπού αναμφίβολα κρατούν οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες άντεξαν στα χρόνια της κρίσης, άνοιξαν νέες αγορές και δημιούργησαν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Βέβαια στο προσεχές διάστημα η χώρα και η οικονομία θα επηρεαστούν από την έναρξη του εκλογικού κύκλου. Ωστόσο βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο μπορεί κανείς να αισιοδοξεί ότι η βασική κατεύθυνση στην οικονομία παραμένει σταθερή και δεν αλλάζει. Οπως ευφυώς έχει επισημάνει αξιόπιστος παράγων της οικονομικής ζωής, «η χώρα διαθέτει αριστερή κυβέρνηση που ασκεί φιλελεύθερη πολιτική, και εν αναμονή μια φιλελεύθερη αντιπολίτευση».
Υπό αυτή την έννοια οι εμπλεκόμενοι στη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας δεν έχουν παρά να αισιοδοξούν και να προετοιμάζονται για την εκμετάλλευση ευκαιριών και δυνατοτήτων που σχεδόν νομοτελειακά θα προσφέρει η έξοδος από τη μεγάλη κρίση. Πλέον έχει φθάσει η ώρα των επιχειρήσεων και των οραματιστών επιχειρηματιών, που δεν θα διστάσουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ρίσκα.
Αλλωστε η αναδιανομή της πίτας στις επιχειρήσεις συντελείται ήδη, είτε με την έλευση πολυεθνικών σχημάτων είτε μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ή μέσα από την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών τζακιών που πήραν τις θέσεις ομίλων οι οποίοι ήταν εξαρτημένοι από το κράτος, εποχή που παρήλθε ανεπιστρεπτί…

Διαβάστε:

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk