Ανατροπές και στις εξετάσεις για δίπλωμα

Ανατροπές και στις εξετάσεις για δίπλωμα | tovima.gr

Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα εισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα, αναμένεται να είναι αυτό που αφορά την αναμόρφωση του συστήματος των εξετάσεων. Μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν την καταγραφή της πρακτικής δοκιμασίας με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, ώστε να εξασφαλιστούν η διαφάνεια και η αξιοπιστία της διαδικασίας.

Η καταγραφή θα γίνεται μέσω φορητής κάμερας 360°, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της εξέτασης. Η κάμερα εικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, εκ των οποίων ο εξεταστής «μετακομίζει» στη θέση του συνοδηγού, ενώ στο πίσω κάθισμα θα μετακινηθεί ο εκπαιδευτής.

Προβλέπεται επίσης ότι οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος μπορούν να παρακολουθήσουν τα θεωρητικά και τα πρακτικά μαθήματα και να λάβουν σχετική πιστοποίηση. Ομως ενώ μπορούν να δώσουν τις θεωρητικές εξετάσεις, οι πρακτικές θα μπορούν να δίνονται μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk