Μεταξύ μας, το ήξερα (ή το ήλπιζα) ότι η πρότασή του για το τσουρέκι του Πάσχα θα περιλάμβανε σοκολάτα. Και φυσικά, όπως πάντα, δεν απογοήτευσε. Ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ένας από τους καλύτερους – διαχρονικά – chefs pâtissiers της Ελλάδας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εργαστεί σε βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια όπως η «Σπονδή» και το «Βαρούλκο», τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με τη σοκολάτα. Ως εκπρόσωπος, γνωστής για την ποιότητά της, γαλλικής σοκολατοποιίας (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), η δουλειά του περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, να παραδίδει σεμινάρια σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες για το πώς θα χρησιμοποιήσουν το προϊόν. Στο ευρύτερο κοινό βέβαια έγινε περισσότερο γνωστός με τη συμμετοχή του ως ένας από τους τρεις κριτές στον τηλεοπτικό διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «Bake off Greece».

Με λίγα λόγια, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας γλυκάνει κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερων γιορτινών ημερών που θα ζήσουμε το εφετινό Πάσχα. Η πρότασή του περιλαμβάνει μια πανεύκολη ζύμη τσουρεκιού με φρέσκια μαγιά, την οποία απλώς ζυμώνουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια, και μετά τις απαραίτητες αναμονές για να φουσκώσει το ζυμάρι μας, το ανοίγει και γεμίζει το εσωτερικό του με άλειμμα φουντουκιού – σοκολάτας, κομμάτια σοκολάτας, αμύγδαλα, σταφίδες και κανέλα. Μπορούμε να το φάμε έτσι, αλλά για όσους θέλουν ακόμη περισσότερη σοκολάτα, μπορούμε να πάρουμε λίγη παραπάνω, να τη λιώσουμε και να καλύψουμε με αυτήν το τσουρέκι μας.   

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω