Αναδοχές και αποκαταστάσεις στη Βόρεια Εύβοια

Αναδοχές και αποκαταστάσεις στη Βόρεια Εύβοια | tovima.gr

Στην Εύβοια έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για τα δασαρχεία Λίμνης (14.102.520 ευρώ) και Ιστιαίας (5.799.000 ευρώ), με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠΕΝ, μετά από Τεχνικά Δελτία που κατατέθηκαν τον Αύγουστο για σύνταξη μελετών, αποκατάσταση υποδομών και αντιδιαβρωτικά έργα. Εξασφαλίστηκαν και 145.000 ευρώ για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Για τους δασικούς συνεταιρισμούς της Βόρειας Εύβοιας το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε 700.000 ευρώ (έχουν ήδη καταβληθεί τα 360.000 ευρώ) ενώ έχουν δοθεί άλλα 70.000 ευρώ από την ΤΕΡΝΑ και 30.000 ευρώ από τη ΜΕΤΚΑ για τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν.

Παράλληλα, οι κοπές παρόδιας βλάστησης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας ενώ σε μία εβδομάδα αναμένεται ότι θα έχουν τελειώσει ανάλογες εργασίες και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σχετικά με τα αντιδιαβρωτικά έργα έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας οι σχετικές μελέτες για τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την περιοχή της Λίμνης. Παράλληλα, ετοιμάζονται από το Δασαρχείο Λίμνης πέντε μελέτες αντιπλημμυρικών έργων που θα έχουν παραδοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε θα ολοκληρωθούν και οι μελέτες για τα αντιδιαβρωτικά έργα στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, ενώ οι αντίστοιχες για τα αντιπλημμυρικά έργα θα είναι έτοιμες έως τα μέσα Οκτωβρίου. Στα έργα έχουν ήδη εμπλακεί και οι πρώτοι «Ανάδοχοι Αποκατάστασης και Αναδάσωσης». Ηδη η ΔΕΗ και η γαλλική EREN (του ελληνικής καταγωγής Πάρι Μουράτογλου) ανακοίνωσαν ότι θα χρηματοδοτήσουν την εκπόνηση μελετών και τη χρηματοδότηση των σχετικών έργων. Η ΔΕΗ με 2.376.000 ευρώ θα στηρίξει αντιδιαβρωτικά έργα στις υδρολογικές λεκάνες Σηπιάδας και Αχλαδίου (οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα) και η EREN με 992.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει αντίστοιχα έργα στη λεκάνη του όρους Κανδύλι, προστατεύοντας τη Λίμνη, τα οποία έχουν καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης στις 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk