4.000 νέοι πτυχιούχοι δήλωσαν συμμετοχή στο Project Future

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την υποβολή των αιτήσεων και θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης και στη συνέχεια της εκπαίδευσης.

Περισσότεροι από 4.000 νέοι πτυχιούχοι δήλωσαν συμμετοχή στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την υποβολή των αιτήσεων και θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης και στη συνέχεια της εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί η τράπεζα επιδιώκει τη σύνδεση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, κάτι που είναι ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία, καθώς ένα από τα εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων.
Σε συνεργασία με το ReGeneration Academy η τράπεζα διαμόρφωσε το πρόγραμμα που θα παρέχει εφόδια και γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε τρεις τομείς αιχμής που έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας:
– Το Digital Marketing, το Customer Experience και τη Java.
Oι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πρώτο στάδιο υπερέβησαν τις 4.000 και ακολουθεί η αξιολόγηση που γίνεται με game based assesments και με συνεντεύξεις από στελέχη της αγοράς.

Επιλογή των υποψηφίων

Aκόμη και ο τρόπος αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση αποτελεί χρήσιμη εμπειρία αφού και τα ψυχομετρικά τεστ αποτελούν μια σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότητας ενώ οι συνεντεύξεις φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.
Βασικό στοιχείο του Project Future είναι η επαφή των νέων που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστον έξι μήνες, αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ τον μήνα.
Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει τουλάχιστον έξι μήνες διάρκεια, με την εμπειρία του ReGeneration Academy να δείχνει ότι ως και το 85% των εργαζομένων παραμένουν και στη συνέχεια.
Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά θα εκπαιδευτούν 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.
Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, ώστε περισσότεροι από 300 να τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας.
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk