Την άσκηση ποινικής δίωξης του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος με αφορμή τις προκλητικές προτροπές που απηύθυνε προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να …συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.
Μάλιστα ο κ. Καμμένος προσήλθε επί τούτου στην Βουλή ζητώντας τον λόγο για να τονίσει ότι «εκλήθη η στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», τονίζοντας ότι ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης «χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Χ. Α. διέπραξε σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες ορκίζονται στο Σύνταγμα και προστατεύουν το Πολίτευμα της χώρας και δεν μπορούν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας Είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το πολίτευμα το σύνολο των κομμάτων της Βουλή και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις», υπενθυμίζοντας ότι τέτοιες στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους.
Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα και όσων προβλέπει για προσβολή του πολιτεύματος και συγκεκριμένα του άρθρου 134 περί εσχάτης προδοσίας και του άρθρου 135 που αφορά προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Και ζήτησε να «άμεσα να ασκηθεί δίωξη κατά του Μπαρμπαρούση» και να εγκρίνει η Βουλή την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας.
«Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας ότι «την ποινική δίωξη θα την ασκήσει η Δικαιοσύνη, εμείς αναφέρουμε το αίτημα του ΥΠΕΘΑ και θα ζητήσω να υπάρξουν άμεσες ενέργειες ή τουλάχιστον ανάκληση από την Χ.Α.». «Δεν μπορεί να αφήνεται οποιαδήποτε σκιά πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε.