Κατηγορηματικός ότι δεν έλαβε καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως δέχθηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο, ενώ επεσήμανε πως «δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους».

«Είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποίο έμαθε η πολιτεία ότι η Νovartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της Υγείας. Έδωσα το έναυσμα για έναρξη της έρευνας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είχα φανταστεί τη διαχείριση που θα τύγχανε το θέμα και ότι θα απολογούμαι κι εγώ. Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια».

«Όπως διαβάζω, ήμουν υπ’ αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δικογραφία. «Μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, δεν πήρα καμιά απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες. Δεν δωροδοκήθηκα Δεν κρύφτηκα, δεν συμβιβάστηκα όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της Υγείας».

Επεσήμανε, δε, ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε.