Σε πλειστηριασμό βγαίνουν την προσεχή Τετάρτη τα κεντρικά γραφεία που νοικιάζει η Λαϊκή Ενότητα στην οδό Πατησίων 14 στον 8ο όροφο.

Τα γραφεία βρίσκονται στη Στοά Φέξη και η ΛΑΕ τα ενοικιάζει από έναν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, του οποίου το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό.


Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΛΑΕ «iskra»: «Τα γραφεία της ΛΑ.Ε εκπλειστηριάζονται από την Eurobank για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους. Σε επικοινωνία της Eurobank με την ΛΑ.Ε, αφού είχε ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός, ελέχθη από την πλευρά της Τράπεζας ότι προχώρησαν στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζουν ότι τα γραφεία, που ζητούσαν να εκπλειστηριαστούν, νοικιάζονται από την ΛΑ.Ε, ενώ η Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στην ΛΑ.Ε και ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑ.Ε, εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα», αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης ζήτησε διακανονισμό και ότι η διαδικασία πλειστηριασμού «γίνεται με επιτακτικό τρόπο». Είπε ότι θα δώσει και την Τετάρτη, μαζί με όλο το επιτελείο του τον αγώνα του κατά των πλειστηριασμών. Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση σύλληψης του απάντησε: «Ας με συλλάβουν, τι να κάνουμε τώρα. Αν θέλουν δικτατορία ας με συλλάβουν».

Στρατηγικός κακοπληρωτής ο ιδιοκτήτης

Υπόδειγμα …στρατηγικού κακοπληρωτή είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που στεγάζει τα γραφεία της ΛΑΕ και βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος οφειλέτης είχε λάβει το 2008 δάνειο από την επισπεύδουσα τράπεζα ύψους 280.000 ευρώ.
Ωστόσο, από το 2013 το δάνειο πέρασε σε οριστική καθυστέρηση, ενώ μέχρι και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει καταβάλλει στην τράπεζα ούτε 100 ευρώ!
Παρά τις συνεχείς προσκλήσεις του πιστωτικού ιδρύματος για ρύθμιση του χρέους, ο δανειολήπτης αρνούνταν να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του δανεισμού του, ζητώντας επιτακτικά «κούρεμα» της τάξης του 70%.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αυτό είναι αδύνατο, με δεδομένο ότι υπάρχει η εμπράγματη εξασφάλιση του ακινήτου.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει στην κατοχή του γραφεία επιφάνειας άνω των 1.500 τ.μ. σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας, Πατησίων), τα οποία εκμεταλλεύεται, ενώ δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκπαίδευσης, λειτουργώντας δύο φροντιστήρια, το ένα στην πρωτεύουσα και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.
Τα ακίνητα αυτά αναμένεται να βγουν επίσης σε πλειστηριασμό με επισπεύδοντες μία ακόμη τράπεζα και έναν ιδιώτη, εφόσον δεν υπάρξει νωρίτερα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Εξάλλου, η τράπεζα που βγάζει στο σφυρί την Τετάρτη το διαμέρισμα του 8ου ορόφου που είναι μισθωμένο στη ΛΑΕ, έχει ενημερώσει τον κ. Λαφαζάνη ότι το συμβόλαιο της μίσθωσης δεν θα αλλάξει και ότι δεν έχει σκοπό «να τον βγάλει έξω».