Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ από την συζήτηση στην Βουλή για τα προαπαιτούμενα εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. «Εμείς σε κατάργηση της Βουλής δεν θα συμπράξουμε. Συνεχίστε μόνοι σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αν. Λοβέρδος σημαίνοντας την αποχώρηση των βουλευτών από την αίθουσα, ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά η οποία έκανε λόγο για «εξευτελισμό του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» και προϊδέασε για την αποχώρηση.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διπλό ψέμα: ότι «με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν η κυβέρνηση ολοκληρώνει την συμφωνία της με τους εταίρους και δανειστές μας» και ότι «έρχεται μια εξαιρετικά καλή λύση για το Δημόσιο χρέος και οσονούπω θα φορέσει και γραβάτα». «Δύο δεσμεύσεις, δύο ψέματα», είπε η κυρία Γεννηματά, επισημαίνοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ταπείνωση της ψήφισης νέων διατάξεων φανερώνουν κρυφές δεσμεύσεις σας και τινάζουν στον αέρα, τις δήθεν υπερήφανες κόκκινες γραμμές σας».

«Φυσικά καταψηφίζουμε αυτές τις διατάξεις-ντροπής. Διατάξεις που δεν τολμάτε να φέρετε με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά επιχειρείτε να περάσετε άρον-άρον, χωρίς ουσιαστική συζήτηση, ως τροπολογίες στην επικύρωση μιας διεθνούς σύμβασης για την αλιεία. Όμως κανένας δεν θα πιαστεί στα δίχτυα σας αυτή τη φορά», προειδοποίησε την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «για μια ακόμα φορά απαξιώνει βάναυσα τον θεσμό του Κοινοβουλίου». «Αρνηθήκατε να δώσετε τον λόγο στους βουλευτές. Η συζήτηση αυτή αφορά τη ζωή της μισής Ελλάδας κι εσείς προσπαθείτε να την ξεπετάξετε με τροπολογίες. Εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», ξεκαθάρισε δίνοντας το «σήμα» της αποχώρησης.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της συνεδρίασης είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια και το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για άθλιες μεθοδεύσεις και κατάπτυστες διαδικασίες.