«Απολύτως ουδείς καταδικασμένος για εγκλήματα τρομοκρατίας, ή καταδικασμένος για ανθρωποκτονία ή για άλλες πράξεις, που εκ των υστέρων από την νομοθεσία έχουν υπαχθεί στην έννοια της τρομοκρατίας, απολύθηκε με την αποσυμφόρηση από τις ελληνικές φυλακές» διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την Ασφάλεια.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει ειπωθεί για πολλοστή φορά στη Βουλή ότι από τις πρώτες ενέργειες αυτού του υπουργείου, αυτής της κυβέρνησης, ήταν αυτές που απέφεραν πλήγματα στην ασφάλεια, όπως οι σχετικές με τις κινήσεις του Πάνου Λάμπρου στις φυλακές ή την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και άλλων τρομοκρατών.

Ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι όντως τα καταστήματα κράτησης τρίτου τύπου καταργήθηκαν, και έκτοτε δεν είχαμε καμία απόδραση από κλειστό κατάστημα των ελληνικών φυλακών. «Έχουμε περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα στη χώρα χωρίς καμία απόδραση. Άλλο θέμα είναι οι αγροτικές φυλακές, που είναι ημιελεύθερες», προσέθεσε.

Τέλος, για το θέμα του Πάνου Λάμπρου, ο κ. Παρασκευόπουλος επικαλέστηκε την ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχε εξηγήσει ότι ο ρόλος του κ. Λάμπρου ήταν να συζητεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας στις φυλακές.

«Δεν έμειναν απορίες τότε» είπε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι η προκαταρκτική εξέταση που διεξήχθη με βάση τις καταγγελίες του κ. Πανούση έχει τεθεί στο αρχείο και καμία κατηγορία δεν βαραίνει τον κ. Λάμπρου.