Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό τους, δηλώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας την ώρα που τα τρακτέρ συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα κόντρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους έλληνες αγρότες» είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

»Παλεύουν και αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί εδώ και τώρα» πρόσθεσε.

Και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει τους «αντασφαλιστικούς νόμους», να δώσει δωρεάν πετρέλαιο «όπως δίνει στους εφοπλιστές», αλλά και προσφέρει φθηνό ρεύμα για να μπορούν οι αγρότες να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

«Είμαστε μαζί τους οι εργάτες, οι άνεργοι, όλοι οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα που δε βρίσκονται σήμερα εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες» κατέληξε.