Να δοθεί τέλος τώρα στην υπόθεση του διάτρητου «πόθεν έσχες» του υπουργού που φέρεται να είχε αδήλωτο επί τρία χρόνια ποσό ύψους 1 εκ. ευρώ, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευ. Μεϊμαράκης. Μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου διερωτήθηκε: «Τι γίνεται με αυτό το ΄΄πόθεν έσχες΄΄; Θα μας απαντήσετε; Θα αφήσετε έτσι μια σκιά να σέρνεται σε όλους τους υπουργούς;». Ενώ πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν αισθάνεται κανένας την ανάγκη να πει δεν είμαι εγώ». Και σημείωσε ότι «δεν είναι κουίζ» και ότι «όποιος είναι να βγει να μας το πει να τελειώνουμε»!

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική του προέδρου της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για «ψέμματα», «ακραίο λαϊκισμό» και «ανεύθυνη δημαγωγία». «Οι μύθοι καταρρέουν με πάταγο, οι συνεταίροι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έστησαν μια αδίστακτη πολιτική απάτη», είπε αναφερθείς στην προκήρυξη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα ότι «μεταλλάχθηκε πλήρως» και «έγινε ο πιο μνημονιακός των μνημονιακών». Το επιχείρημα του κ. Μεϊμαράκη ήταν ότι σκόπιμα αναβάλλονταν για μετά τις εκλογές μέτρα όπως αυτά που περιλαμβάνει το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο και τα οποία επιφέρουν επιπλέον επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες.

«Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο είχε αρχίσει να υπόσχεται αντισταθμιστικά και ισοδύναμα. Και ταυτόχρονα παρουσίαζε ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα έχει την τύχη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Από το νομοσχέδιο αποκαλύπτονται πως ό,τι έλεγε τίποτα δεν ισχύει, ήταν ένα ψέμα ακραίου λαϊκισμού και ανεύθυνη δημαγωγία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «τα χειρότερα έπονται διότι έρχονται κι άλλα μέτρα». «Όχι μόνο δεν φέρνουν καμία βελτίωση αλλά επιφυλάσσουν και τα χειρότερα. Έκρυβαν προεκλογικά κάθε μείωση συντάξεων και τώρα βαφτίζουν έχοντες όσους παίρνουν σύνταξη κοντά στο χιλιάρικο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε με κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση να μην εκχωρήσει σε ξένα funds τα «κόκκινα» δάνεια. «Η ΝΔ θα είναι κάθετα αντίθετη σε αυτό», δήλωσε. Ενώ διευκρίνισε ότι το κόμμα του «θα στηρίζει αλλαγές φέρνουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας , που στρέφονται κατά της διαφθοράς αλλά μέχρι εκεί». «Λέμε όχι σε νέες περικοπές», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «αυτό που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν θα το δεχθούμε ως αντιπολίτευση». Και αποσαφήνισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα που επιφέρει σε συντάξεις, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ., λέγοντας μάλιστα ότι «οι πολιτικές είσπραξης είναι δικές σας προτάσεις, δεν είναι των τροϊκανών». «Αυτοί βάζουν τους στόχους. Και ο ΦΠΑ στην παιδεία είναι δική σας πρόταση. Αποσύρετέ τον», τόνισε. Ενστάσεις διατύπωσε και για το θέμα των φαρμάκων, όπως και του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάλιστα για το τελευταίο είπε ότι «το βάζετε εντελώς στο περιθώριο». «Ποιον θέλετε να κρύψετε. Τι φοβάστε; Δεν θα δεχθούμε καμία διαδικασία αδιαφάνειας», ανέφερε.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων «κλείνει το μάτι στους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες». «Πρώτα βάλατε στις 100 δόσεις και τους μεγαλο-οφειλέτες και τώρα τους χαρίζετε και άλλα εκατομμύρια σε μια νύχτα». Επίσης, άσκησε κριτική όσον αφορά τις αλλαγές στις φορολογικές διαδικασίες, λέγοντας ότι «δίνετε εξουσίες στην υποκειμενική κρίση της διοίκησης και έτσι μπορεί να προκύψει πάλι συνδιαλλαγή». «Τι υπηρετεί αυτό;», διερωτήθηκε. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αιφνιδιάζει πλήρως τους μικρο-οφειλέτες που μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, εγκλωβίστηκαν και εξαπατήθηκαν και τώρα το κράτος μονομερώς αλλάζει τους όρους», ενώ χαρακτήρισε την όλη ρύθμιση για τις 100 δόσεις «φιάσκο».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα ότι «το λάδι που συντηρεί το καντήλι της αριστεράς του τίποτα τελειώνει». «Επί της αρχής καταψηφίζουμε. Επιφυλασσόμεθα για τα άρθρα που έστω και δειλά προωθούν διαρθρωτικές αλλαγές», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει την φοροεπιδρομή, την περικοπή μισθών και συντάξεων, των μέτρων που πάνε τη χώρα πίσω. «Δεν σας εμπιστευόμαστε», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι «μπροστά στην φοροκαταιγίδα, την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια δεσμευόμαστε για υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Ψηφίσαμε το πρόγραμμα που προβλέπει στόχους και χρονοδιάγραμμα. Τα μέτρα είναι δικά σας, φέρουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Το παραμύθι ΄΄τα ψηφίσατε κι εσείς΄΄ που μας λέτε, δεν ισχύει. Ψηφίστε τα μόνοι σας γιατί είναι αντικοινωνικά. Εμείς καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.