Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

«Η χώρα θα σέρνεται η εκκρεμότητα θα διατηρείται» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μοιραζόμαστε την ευθύνη των μικροκομματικών επιλογών του κ. Τσίπρα».

«Όταν παρουσίασε τις προγραμματικές δηλώσεις ο κ.Τσίπρας θυμόταν τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου; Θυμόταν ο κ. Τσίπρας το κλίμα ανεύθυνου ενθουσιασμού που επικρατούσε τότε; Θυμόταν ο κ. Τσίπρας τους πενήντα βουλευτές του, τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Λαφαζάνη, την κα Κωνσταντοπούλου; Θυμόταν ο κ. Τσίπρας τις μεγαλαυχίες περί μνημονίου που θα ακυρωθεί και χρέους που θα διαγραφεί μονομερώς; Θυμόταν τις ιαχές του «όχι» που μετατράπηκε σε «ναι» στο μνημόνιο τρία, το χειρότερο, που βασίζεται σε ασύμμετρη υπερφορολόγηση; Είχε ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και τις παραδοχές του;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Το πιο αριστερό που μας είπε ο κ. Τσιπρας είναι ότι συντάσσεται με ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στον αγώνα κατά νεοφιλελευθερισμού! Φαντασιώνεται ο κ. Τσιπρας μια «καθεστωτική αλλαγή» χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Φαντασιώνεται μια στεγνή διαχείριση της εξουσίας. Η εξουσία παντός καιρού, είναι ο μόνος συνεκτικός ιστός τους. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή να πορευτεί ως επικεφαλής μιας ετερόκλητης ομάδας νομής της εξουσίας» πρόσθεσε.

«Η χώρα θα σέρνεται, η εκκρεμότητα θα διατηρείται. Από τον Ιανουάριο εως τον Αύγουστο σας είχα προειδοποιήσει για όλα όσα συνέβησαν» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

«Οι τράπεζες φεύγουν από τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, ο κόσμος πιστεύει ότι θα υπάρξει σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια, αλλά περνάνε στα χέρια των πιστωτών» επεσήμανε ενώ τόνισε την ανάγκη για σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις του έθνους» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι εξουσίας. Και δεν αντιλαμβάνεστε την διάκριση των εξουσιών» είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

«Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και όχι παλαιοκομματικό κρατισμό. Προτείναμε μεγάλες εθνικές επιλογές. Δεν μοιραζόμαστε την ευθύνη των μικροκομματικών επιλογών του κ. Τσίπρα» σημείωσε.

«Καθήκον μας η άσκηση αντιπολίτευσης, η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος» κατέληξε.