Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στα Νέα, ο οποίος με αφορμή την ένταση από τις κινητοποιήσεις υπέρ των απεργών πείνας, εξαπολύει βολές κατά ανθρώπων «χωρίς πρόσωπο» που εκδίδουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» και αφήνει αιχμές για τη στάση που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση.

Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και πως δεν είναι ώρα για ανέξοδα ιδεολογήματα και ανούσια τσιτάτα, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

O κ. Φίλης εξέφρασε τη θέση ότι στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει πλούσιος διάλογος και πως μόνο μια ομάδα έχει την άποψη ότι μέσω των δράσεων αυτών θα καταφέρουν να εκθέσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος δήλωσε χθες στον ΒΗΜΑ 99,5 : «Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας. Δεν είναι μόνο στους δήμους, είναι και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, έγιναν στο «Κόκκινο». Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι καλό η ΕΥΠ να το κοιτάξει. Τυχαία είναι όλα αυτά; Δεν ξέρω αν είναι ξένος ή εσωτερικός δάκτυλος, γιατί να είναι ξένος; Προβληματίζομαι ιδιαιτέρως και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».