Η Ελλάδα βρισκόταν επί δεκαετίες καθηλωμένη σε ένα παρελθόν που δεν μπορούσε να ξεπεράσει. Και απομακρυνόταν όλο και περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο, που προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς στο μέλλον.
Ολες οι υπόλοιπες χώρες, όμως, μεγάλες και μικρές, ευρωπαϊκές και μη, προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις, εγκατέλειψαν τον κρατισμό και στρέφονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παγκόσμια αγορά.
Αφησαν πίσω την «αναδιανομή» με δανεικά και ανοίγονται στην ανταγωνιστικότητα.
Αφησαν πίσω τον προστατευτισμό και ανοίγονται στην εξωστρέφεια.
Ολες οι άλλες χώρες αυτό κάνουν εδώ και δυόμισι δεκαετίες.
Εκτός βέβαια από την Ελλάδα, που ως πρόσφατα παρέμενε αλυσοδεμένη σε αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά. Ωσπου έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας…
Σαν να είχε δημιουργηθεί ένα «κέλυφος» γύρω από τη χώρα μας που δεν την άφηνε να προχωρήσει, να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι γύρω μας.
Αυτό το «κέλυφος» σπάει τώρα! Και απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας.
Αλλά υπάρχουν και δυνάμεις που αντιστέκονται ακόμη λυσσαλέα. Γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον.
Μιλάνε για την κρίση τώρα που ξεπερνάμε την κρίση!
Μιλάνε ακόμη για τα «μνημόνια» τώρα που βγάζουμε πλεονάσματα και ξεπερνάμε τα μνημόνια.
Αμφισβητούν όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ! Και μάλιστα πότε;

Τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν αστάθεια παντού γύρω μας!

Θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δίνη της κρίσης που αφήνουμε πίσω μας.
Θέλουν τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη.
Τώρα που γίνεται πιο αξιόπιστη από ποτέ, τώρα που διεκδικεί νέους ρόλους στο Ενεργειακό και στην Ευρώπη, τώρα που πρέπει να είναι πιο ενωμένη από ποτέ για να αναπτυχθεί όσο ποτέ! Για να παράγει επί τέλους πλούτο και ευημερία για τις επόμενες γενιές. Και όχι να καταχρεώνει τα παιδιά της, όπως έκανε εδώ και δεκαετίες…
Θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο «κέλυφος» όπου ήταν εγκλωβισμένη ως πρόσφατα.
  • Προέβλεπαν ότι δεν θα καταφέρουμε! Και τώρα τα ‘χουν χάσει που τα καταφέρνουμε.
  • Προέβλεπαν ότι δεν θα βγάλουμε πλεονάσματα. Υστερα αμφισβητούσαν τα πλεονάσματα που βγάλαμε. Και τώρα προσπαθούν να υποτιμήσουν τη σημασία τους.
  • Προέβλεπαν ότι θα αναγκαστούμε σε νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας. Και τώρα διαπιστώνουν ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα ούτε χρειάστηκαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν…
  • Προέβλεπαν ότι θα χρειαστεί «νέο Μνημόνιο» με νέους επαχθείς όρους. Και τώρα διαπιστώνουν ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο γιατί πιάσαμε τους στόχους και τους ξεπεράσαμε.
Επεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους και τώρα έχουν μοναδικό τους όπλο τη μιζέρια! Επιμένουν να καπηλεύονται τις οδύνες του ελληνικού λαού. Γιατί από αυτές τις οδύνες και μόνο μπορούν ακόμη να κερδίζουν πολιτικά.
Δεν θέλουν να ξεπεράσουμε τα μνημόνια, δεν θέλουν να βγούμε από την κρίση, γιατί χωρίς αυτά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης!
Αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση και –το υποψιάζονται ήδη –θα εξαφανιστούν μαζί της!
Τώρα όμως κάνουν και κάτι χειρότερο από την πολιτική της μιζέριας: προσπαθούν να ασκήσουν ιδεολογική τρομοκρατία και να διχάσουν την κοινωνία!
Κάθε άποψη αντίθετη με τη δική τους προσπαθούν να τη στιγματίσουν ηθικά ως «ακροδεξιά» ή «νεοφιλελεύθερη». Δεν κοιτάνε τους ακραίους που έχουν στις γραμμές τους, τους ψάχνουν αλλού…
  • Κάποτε αποκαλούσαν «ακροδεξιό» όποιον ζητούσε την κατάργηση του «πανεπιστημιακού ασύλου». Μέχρι που το άσυλο καταργήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή! Και πολύ σωστά, αφού δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα στον κόσμο…
  • Κάποτε αποκαλούσαν «ακροδεξιό» και «ρατσιστή» όποιον μιλούσε για λαθρομετανάστευση. Και υποστηρίζουν, ακόμη και τώρα, πως όσους παράνομα μπαίνουν στη χώρα μας οφείλουμε να τους κρατάμε εδώ, να τους χορηγούμε και ιθαγένεια και σπίτια και κοινωνικά προνόμια!
Στο μεταξύ όμως καταφέραμε να σταματήσουμε την εισροή παράνομων μεταναστών και να αρχίσει ο επαναπατρισμός τους. Και τώρα ολόκληρη η Ευρώπη συζητεί πώς θα βοηθήσει χώρες όπως η Ελλάδα να απομακρύνουν και να επαναπατρίσουν τους λαθρομετανάστες.
  • Ακόμη και τώρα στιγματίζουν ως «νεοφιλελεύθερο» όποιον προτείνει μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει παντού στον κόσμο! Οχι μόνο από κεντροδεξιές κυβερνήσεις αλλά ακόμη και από κυβερνήσεις της Κεντροαριστεράς, όπως του Μιτεράν στη Γαλλία, του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία, του Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία. «Ακροδεξιοί» ή «νεοφιλελεύθεροι» ήταν κι αυτοί;
  • Εχουν το απίστευτο θράσος να κατηγορούν ως «ακροδεξιά» μια κυβέρνηση που επί των ημερών της οι νεοναζί βρέθηκαν στη φυλακή! Και μάλιστα χωρίς «ειδικές νομοθεσίες», χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα νομοθεσία και δίνοντας πλήρη αρμοδιότητα στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και αυτά τα λένε ποιοι; Αυτοί που ανέχονται μέλη και στελέχη τους να υποστηρίζουν και να υπερασπίζονται εγκληματίες τρομοκράτες. Αυτοί που κάθε τόσο ζητούν την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για εγκληματικές δραστηριότητες, που μόλις αποφυλακίζονται συχνά επαναλαμβάνουν τα ίδια!
Μόνη τους επιδίωξη πλέον είναι ο διχασμός του λαού και η αστάθεια της χώρας. Σε όλα τα άλλα έπεσαν έξω. Σε όλα τα άλλα αποδείχθηκαν ανύπαρκτοι. Το μόνο που τους μένει για να ανακόψουν την πορεία της Ελλάδας είναι πια η αστάθεια.
Αυτό είναι το μεγάλο τους στοίχημα στις ευρωεκλογές. Δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη, την οποία έτσι κι αλλιώς αναθεματίζουν…
Δεν τους ενδιαφέρει η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση…
Τους ενδιαφέρει μόνο να βυθίσουν ξανά την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Αλλά δεν θα καταφέρουν ούτε και σ’ αυτό…
Δεν έχουν καμία σχέση με τον «λαό» τον οποίο συνεχώς επικαλούνται! Με τις συντεχνίες και το περιθώριο σχετίζονται…
Ούτε με την «πρόοδο» έχουν καμία σχέση. Την επιστροφή στο παρελθόν ονειρεύονται.
Ούτε με τη δημοκρατία έχουν σχέση! Παραβιάζουν συνεχώς όλες τους κανόνες της και κυρίως τη δημοκρατική νομιμότητα.
Είναι οι «θεματοφύλακες» της ψευτο-«προοδευτικότητας» που δεν υπάρχει πια πουθενά στον κόσμο και που ως πρόσφατα κρατούσε την Ελλάδα στο παρελθόν.
Είναι οι «δεσμοφύλακες» της οπισθοδρόμησης και της παρακμής που τώρα ξεπερνάμε οριστικά.
Είναι οι «σειρήνες» του λαϊκισμού που ως τώρα δίχαζε τον λαό και ματαίωνε κάθε αλλαγή.
Ο ελληνικός λαός όμως τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν.
Τώρα η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Ελληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται…