Γερμανοί ναζιστές αμαύρωσαν τον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχεδόν 70 χρόνια μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων των ναζί από την Ελλάδα. Και το έκαναν με πρόσκληση της Χρυσής Αυγής. Η «γερμανική εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση» -όπως η ίδια αυτοπροσδιορίζεται FNS, βρέθηκε μέσω αντιπροσωπείας στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα… Ιμια και με την «ευκαιρία» αποδέχτηκε πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε τόσο στο Κοινοβολιο, όσο και στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης όπου συναντήθηκε με γνωστούς βουλευτές της.

Κι αν η Χρυσή Αυγή προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύβει τις ναζιστικές αναφορές της και δεν δημοσιοποίησε τίποτα για τη συνάντηση με τους Γερμανούς ναζιστές ομοϊδεάτες της, οι τελευταίοι μάλλον ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι συναντήθηκαν μαζί της, δημοσίευσαν πλήθος φωτογραφιών και στοιχείων για τις επαφές τους με την «αδερφή οργανωση

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Berliner Zeitung» και μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ με τίτλο «Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα Γερμανοί νεοναζί» σημειώνει:

Ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (CSU) προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών. “Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο”, δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν.

Εκπρόσωπος της βαυαρικής υπηρεσίας για την προστασία του Συντάγματος (σ.σ.: η ομοσπονδιακή μυστική αστυνομία) δήλωσε επίσης στην εφημερίδα: “Το κόμμα (η Χρυσή Αυγή) έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό”».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματίας Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας. Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας προστασίας του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/ Φούρτ με Βαυαρούς ακροδεξιούς. Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες με ακτιβιστές του δικτύου και με τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Και πάλι σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, υπάρχουν κι άλλες διασυνδέσεις ελλήνων και βαυαρών Νεοναζί, στοιχεία για τις οποίες, ωστόσο, δεν επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα.

Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδίκασε με ανακοίνωσή της την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.