Το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος» παρουσιάστηκε στην Παλαιά Βουλή, παρουσία του ίδιου του τέως Προέδρου, του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, νυν και πρώην βουλευτών υπουργών.

Για τον Κωστή Στεφανόπουλο και το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

«Ηταν υποδειγματικός κάτοχος της θέσης αυτής» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για τις δύο θητείες του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία.

Με θερμά λόγια για τον Κωστή Στεφανόπουλο μίλησε και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Τον χαρακτήρισε ίσως τον καλύτερο ρήτορα, θυμήθηκε την πρώτη του ομιλία όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής στο Κοινοβούλιο αλλά και τη σχέση που είχε μαζί του, τόσο κατά τα χρόνια της δικτατορίας όσο και μετά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για ψυχρότητα στις σχέσεις τους το 1985 και θυμήθηκε την απόφασή του τότε να στηρίξει για την προεδρία της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με κριτήριο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η ιστορία έδειξε ότι δεν αναγνώρισε τέτοια ικανότητα στον κ. Μητσοτάκη και εκ των υστέρων αναγνωρίζω το λάθος μου»
συνέχισε, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρόνια της ΔΗΑΝΑ ανέφερε ότι είχε πει στον κ. Στεφανόπουλο ότι έπρεπε να παραμείνει στο κόμμα της ΝΔ.

Από την Αριστερά για τον Κωστή Στεφανόπουλο μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ο οποίος επίσης έπλεξε το εγκώμιο του τέως Προέδρου.

«Λειτούργησε άψογα» είπε και βλέποντας την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής διαπίστωσε ότι τελικά «ο μοναχικός Πρόεδρος δεν είναι μοναχικός».

Ο Μ.Γλέζος θυμήθηκε πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του κ. Στεφανόπουλου, ενώ αναφέρθηκε σε μία διαφωνία τους, όταν του ζήτησε να αλλάξει το πρωτόκολλο και οι παρελάσεις να μη γίνονται μπροστά στην εξουσία με τα νώτα γυρισμένα στον άγνωστο στρατιώτη.

«Με κατάφερε και δεν βγήκα να το καταγγείλλω, όπως αργότερα συνέβη και με τον Κάρολο Παπούλια. Τώρα όμως δεν υποχωρώ» είπε και ευχαρίστησε το Θεό και τους διοργανωτές που «είχα την τιμή σήμερα να μιλήσω για το φίλο μου Κωστή Στεφανόπουλο».

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος σήμερα είναι ένας άλλος άνθρωπος», είπε στη σύντομη τοποθέτησή της η συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, εξηγώντας πως ο τέως Πρόεδρος απολαμβάνει απλές καθημερινές στιγμές, όπως όλοι οι άνθρωποι.

«Μπαίνει στη πιτσαρία, στέκεται στην ουρά και το μόνο που περιμένει είναι να πάρει απόδειξη. Πιάνει κουβέντα με το λαχειοπώλη. Έμαθε να σερφάρει στο ίντερνετ. Τραγουδά στο καράβι και αν του κάνουν παρατήρηση απαντά ότι δεν κάνει κάτι. Μαθαίνει μπιρίμπα. Λύνει σταυρόλεξα. Πράγματα αυτονόητα για όλους τους πολίτες, αλλά όχι για τον Κωστή Στεφανόπουλο»
.