«Περίσσεψε η υποκρισία». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, την έντονη -όπως την χαρακτήρισε- άρνηση των άλλων δυνάμεων να αποδεχτούν την πρόταση του να είναι ο κ. Γερ. Αρσένης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πρόταση του κ. Αρσένη έναντι του κ. Παπαδήμου έγινε για να γίνουν σεβαστά τα κριτήρια που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ένα έμπειρο πολιτικό πρόσωπο που να εκπροσωπήσει τη χώρα στις διεθνείς συνόδους και παράλληλα να αποτυπωθούν οι συσχετισμοί των εκλογών της 6ης Μαΐου και δήλωσε έκπληκτος από την αντίδραση κομμάτων που έως σήμερα ζητούσαν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τον λαό που «έχει τον λόγο» να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου και να εκλέξει μια αριστερή κυβέρνηση που θα απαλλάξει τη χώρα από το Μνημόνιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα:

«Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητήσαμε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μην υλοποιήσει κανένα μέτρο περικοπών μισθών και συντάξεων, μείωσης δημοσίων δαπανών και ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, να παγώσει κάθε διαδικασία για την πώληση δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα να μην προχωρήσει καμία διαδικασία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, σεβόμενοι τα κριτήρια που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ένα πρόσωπο με εμπειρία, διεθνείς σχέσεις, που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αλλά και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, προτείναμε τον Γεράσιμο Αρσένη, έμπειρο πολιτικό με θητεία σε όλα τα οικονομικά υπουργεία, γνώση των θεμάτων Αμυνας και μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις, που πληροί τις προϋποθέσεις.

Προτείναμε τον Γεράσιμο Αρσένη αντί για τον Λουκά Παπαδήμο, γιατί πιστεύουμε ότι στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού έπρεπε να εκφραστούν και οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Είναι εντυπωσιακό ότι δυνάμεις που επέμεναν σε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν έντονα ακόμα και αυτήν της ευρείας λογικής πρόταση για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Ετσι κι αλλιώς, η υποκρισία περίσσεψε τις τελευταίες μέρες.

Τον λόγο τώρα έχει ο λαός. Για να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου, για να εκλέξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ακυρώσει το Μνημόνιο της φτώχειας και θα οδηγήσει με ασφάλεια τον λαό στην έξοδο από την κρίση».