Ο σχηματισμός της κυβέρνησης συνεργασίας έγινε λόγω του φόβου της άρχουσας τάξης για εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η συνεργασία από την οποία προέκυψε η συνεργασία «δεν μας εξέπληξε, το πρόωρο ίσως», αλλά έγινε υπό το φόβο της άρχουσας τάξης ότι η Ελλάδα θα εκδιωχτεί από την Ευρωζώνη ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση «κάτι που είναι πολύ πιθανόν».

«Η κυρίαρχη τάξη κινδυνεύει, όχι ο λαός» είπε και επισήμανε ότι αυτός ο κίνδυνος δημιουργεί για το λαϊκό κίνημα τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση.

Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό μίας εξόδου από την Ευρωζώνη και ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ακόμη η Αλέκα Παπαρήγα.

«Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι από την πλευρά της Κομισιόν ή της τρόικας ειπώθηκε πως αν δεν υπογραφεί το χαρτί ότι θα τηρήσουμε τα υπεσχημένα, δεν δίνεται η έκτη δόση. Είναι δικό του θέμα του κ. Σαμαρά αν θα υπογράψει ή όχι. Εκεί ενδεχομένως να βρεθεί ένα modus vivendi. Άλλωστε ο εκβιαστής δεν υποχωρεί ποτέ. Ο εκβιασμός όμως είναι απέναντι στο λαό που πρέπει να εξεγερθεί, διότι αυτός ο εκβιασμός δεν είναι μόνο ταμιακός», δήλωσε.

Εκτίμησε ακόμη η ΓΓ του ΚΚΕ ότι όταν επεκταθεί η κρίση και χρειαστεί να προσφύγει και η Ιταλία σε βοήθεια, τότε «θα φάει κλωτσιά η Ελλάδα» και θα εκδιωχτεί από το ευρώ.

Επιπλέον επιτέθηκε στο ΛΑΟΣ λέγοντας ότι είναι «το κόμμα που κάνει τη βρώμικη δουλειά και για τα δύο κόμματα, τη προβοκάτσια, τον αντικομουνισμό, τις επιθέσεις κατά των μεταναστών».

Το πολιτικό σύστημα «χρειάζεται ένα ακροδεξιό κόμμα», υπογράμμισε λέγοντας ότι το οποίο το πολιτικό σύστημα, αν χρειαστεί «θα το προβάλλει σαν το υπ’αριθμόν ένα κίνδυνο».

Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε τέλος από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα τονίζοντας ότι «δεν θα πληρώσουμε και εμείς το χαράτσι».

«Καλούμε το λαό να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα μέτωπα πρέπει να ενταθούν», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να κόβετε το ρεύμα για το χαράτσι. Υπάρχει τρόπος να μην πληρωθεί το χαράτσι. Δηλαδή, αύριο τι θα κάνετε; Θα κόβετε το νερό; Εμείς δεν θα το πληρώσουμε το χαράτσι ακόμη και αν έχουμε τα χρήματα. Γιατί δεν μπορεί να λέμε στους άλλους να μην πληρωθεί το χαράτσι και εμείς να το πληρώνουμε».