Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα από τα επεισόδια της Τετάρτης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή που δεν ανακοίνωσε ούτε μια κύρωση κατά αστυνομικών που άσκησαν βία χωρίς λόγο. «Η γραμμή άμυνας περιφρούρησης της Βουλής φτάνει μέχρι του Μπαϊρακτάρη και το Θησείο;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Μέμφομαι την κυβέρνηση Παπανδρέου συνολικά, γιατί γύρισε το ρολόι της ιστορίας πολλά χρόνια πίσω, με ένα σχέδιο που περιελάμβανε ωμή βία και την αγαστή συνεργασία κράτους και πρακράτους, είπε ο κ. Τσίπρας. Συμπλήρωσε πως τέτοιες εικόνες είχαμε να δούμε πολλά χρόνια.
«Εγκαθιδρύσατε τη νέα μνημονιακή δημοκρατία της βίας και της τρομοκρατίας», είπε απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν έχετε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράτε σε τέτοια μέτρα. Η κυβέρνηση σας δεν έχει πολύ χρόνο ζωής, θα κληθεί πολύ σύντομα να λογοδοτήσει».

Διαπληκτισμός Τσίπρα και Απ.Κακλαμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής

Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Απόστολου Κακλαμάνη προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.

Μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής για να πει πως «δεν θα ζητεί στην αίθουσα κανείς πιστοποιητικά φρονήματος» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τις επικριτικές αναφορές του προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς και για τη στάση του ιδίου και του κόμματός του όταν πέρυσι στη διάρκεια διαδήλωσης δέχθηκε επίθεση.

Ζητώντας το λόγο επί προσωπικού ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κανείς εδώ δεν έχει το ακαταλόγιστο» και επιτέθηκε στον κ. Κακλαμάνη, λέγοντας ότι εκτίθεται και αυτογελοιοποείται με αυτά που κάνει.

«Πράγματι έχω εκτεθεί πριν από ένα χρόνο, όταν ανύποπτος με σπάσανε στο ξύλο, και ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε να πει μια κουβέντα, παρά μου είπε ειρωνικά ότι είμαι ευπρόσδεκτος στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς από εκείνη την πλευρά δεν εξέφρασε την λύπη του που πήγε στο Κρατικό ένας 75χρονος πολιτικός», ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνης.

«Καλώ όλους να αναλογιστούν τα λόγια και τις πράξεις τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα μας να κάνουμε πολιτική κριτική. Ο καθένας κρίνεται από τον λαό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.