Επιτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης το κλίμα σύγχυσης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί ενδεχόμενης παραίτησης της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ από την Βουλή, με απώτερο στόχο την πρόκληση εκλογών. Με παρέμβασή του στην Βουλή είπε ότι «εάν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνδετη και επικίνδυνη κυβέρνηση τότε δεν μένει άλλη λύση από το να πάμε σε εκλογές» και στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι όσα δήλωσε αποτελούν «πράξη ενέργειας και σκέψη ευθύνης που δεν έχουμε υιοθετήσει αλλά και δεν έχουμε αποκλείσει», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Εκτίμησε δε ότι με την «απειλή» παραίτησης των βουλευτών του «κάποιοι ξύπνησαν, κάποιοι πανικοβλήθηκαν». «Το σύστημα δείχνει να ξυπνάει», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Παράλληλα απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ο οποίος αναφορικά με τις κινήσεις εντυπωσιασμού του κ. Καρατζαφέρη κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου «να του δώσει επιτέλους ένα υπουργείο να ησυχάσουμε», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: «Ο κ. Σαμαράς ζήτησε δημόσια να μου δώσουν ένα υπουργείο. Ίσως είναι απάντηση στην πρότασή μου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να αναλάβει αναπληρωτής πρωθυπουργός με όλα τα οικονομικά υπουργεία».

Και πρόσθεσε: «Αν η παρουσία μου ενοχλεί την εθνική ομοψυχία να μπω στην αποθήκη. Δεν είχα καρέκλα και δεν με ενδιαφέρει καρέκλα». Ωστόσο ανέφερε ότι αν έμπαινε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα ζητούσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για «να δημεύσω περιουσίες και να κλείσω κάποιους στη φυλακή», όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το αίτημα της πλατείας, και δεν ξέρω πότε θα αποφασίσουν να μπουν μέσα (στη Βουλή) κάποιοι προβοκάτορες».

Αναφορικά με τις γενικευμένες αντιδράσεις πολιτών κατά πολιτικών, διερωτήθηκε: «Ψιχαλίζει; Όχι, μας φτύνουν και αυτό θα πολλαπλασιαστεί». Όπως είπε μάλιστα «μας μουντζώνουν με τα πέντε δάχτυλα για τα πέντε κόμματα ανεξαρτήτως αν φταίμε και πόσο φταίμε». Και πρόσθεσε: «Όταν φιλήσυχοι πολίτες απένταροι μετατρέπονται σε χούλιγκανς και προπηλακίζουν βουλευτές που φυγαδεύονται περίπου ως κακοποιοί μέσω του Εθνικού Κήπου, προφανώς υπάρχει πρόβλημα, προφανώς πρέπει να ακούσουμε και προφανώς κάτι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι δεν μας αφορά και το βράδυ να πηγαίνουμε στην ψαροταβέρνα να φάμε και να πληρώσουμε όσα η σύνταξη ενός ταλαίπωρου συμπολίτη μας».

Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Θέλετε τώρα να σας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία όταν σας δώσαμε πρώτη (με την υπερψήφιση του Μνημονίου) και την κατασπαταλήσατε;». Ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να μην το στηρίξουν, λέγοντας: «Όλοι οι βουλευτές είναι πατριώτες. Δεν μπορούν να υπάρχουν υπολογισμοί και σκέψεις μαντριού. Ο καθένας πρέπει να συλλογιέται ελεύθερα. Να σκεφθούν να αντιδράσουν».

Σ. Ξυνίδης: Όχι στην κινδυνολογία

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανταγωνιστικότητας κ. Σ. Ξυνίδης σχολιάζοντας την παρέμβαση Καρατζαφέρη είπε ότι «η λογική της κινδυνολογίας δεν συνάδει με την κρισιμότητα των στιγμών», ενώ αναφερθείς σε μια φράση του περί «σταγονιδίων» (της χούντας) που μπήκαν στις σχολές των ενόπλων δυνάμεων επί ΠαΣοΚ, είπε ότι «σήμερα σταγονίδια δεν μπορεί να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα». «Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία, δεν κινδυνεύει η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης, καταλογίζοντας στον κ. Καρατζαφέρη ότι «διέπεται από ένα άγχος για το πώς θα βγάλει από την πλάτη του το Μνημόνιο». «Εμείς ούτε αποδράσαμε ούτε πρόκειται να αποδράσουμε από τις επιλογές που κάναμε με μοναδική κατεύθυνση το καλό της χώρας», κατέληξε.