O πιο νέος εκατομμυριούχος της Βουλής (γιατί εκατομμυριούχοι υπάρχουν κι άλλοι στην Εθνική Αντιπροσωπεία, αλλά είναι ήδη γνωστοί) ονομάζεται Βαΐτσης Αποστολάτος. Εκλέγεται με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από το 2007 στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά και κατέχει το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η τύχη τού χαμογέλασε πριν από έναν χρόνο περίπου όταν κέρδισε σε λαχείο, ή σε κάποιο άλλο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, περίπου ενάμισι εκατομμύριο ευρώ! Αφού παρακρατήθηκαν οι αναλογούντες φόροι, του αποδόθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ το οποίο ο ίδιος μεταβίβασε αμέσως σε συγγενικό του πρόσωπο και κατατέθηκε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό.

Εχασε τον ύπνο του

Από την ημέρα αυτή ο βουλευτής που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τις συμβουλές του σε ζητήματα σεξουαλικής αγωγής, έχασε τον ύπνο του. Την ίδια στιγμή που διαπίστωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί το όνειρο μιας άνετης ζωής, ξύπνησε και ο εφιάλτης των κινδύνων που μπορεί να δημιουργηθούν σε όποιον διαθέτει υψηλή ρευστότητα και δεν έχει φροντίσει για την ασφάλειά του.

Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκε ο κ. Αποστολάτος για να αρνηθεί να αποκαλύψει στο «Βήμα» όλες τις λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, αρκέστηκε απλώς να επιβεβαιώσει την κατοχή του χρηματικού ποσού χωρίς καν να διευκρινίσει αν προέρχονται από λαχείο ή επειδή μά ντεψε τους μαγικούς αριθμούς του Τζόκερ ή του Λόττο.

«Δεν έχω κάνει τίποτε το παράνομο. Θα το δείτε όταν δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις “πόθεν Εσχες”» σημειώνει, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να πει τίποτα παραπάνω ως τα τέλη Ιουνίου που θα δημοσιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Δεν άλλαξε η ζωή του

Στην επικοινωνία που είχε «Το Βήμα» μαζί του αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο ίδιος μεταβίβασε τα χρήματα σε συγγενικό του πρόσωπο ή αν εκείνο εμφανίστηκε στον ΟΠΑΠ για να εξαργυρώσει το τυχερό γραμμάτιο. Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Αποστολάτος ζήτησε από τον ΟΠΑΠ να τηρηθεί το πρωτόκολλο εχεμύθειας που τηρείται συνήθως για τους υπερτυχερούς, έστω και αν στη δική του περίπτωση ήταν βέβαιο ότι το μυστικό θα αποκαλυπτόταν έπειτα από μερικούς μήνες.

Ως σήμερα πάντως κανείς δεν το έχει αντιληφθεί, καθώς και ο ίδιος δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή του. Δεν έχει κάνει καμιά μεγάλη αγορά και συνεχίζει να ψωνίζει ρούχα και παπούτσια από τα ίδια καταστήματα του Πειραιά που ψώνιζε πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απέφυγε να ενημερώσει και τον πρόεδρο του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον φόβο ότι το μυστικό του μπορεί να διαρρεύσει, ρισκάροντας τη δυσαρέσκεια του αρχηγού του που έχει ζητήσει να ενημερώνεται για τα πάντα, ακόμη και για τις αλλαγές στα προσωπικά ζητήματα των βουλευτών του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ