Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ενημερώσω ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ συζητείται σε άδεια έδρανα. Τόσο άδεια που ανάγκασαν τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτογραφία) να επιβάλει… μέτρα στους βουλευτές του. Τους έβαλε βάρδιες. Πέντε ώρες ο καθένας βάρδια υποχρεωτικά στη Βουλή. Οχι στα καφενεία και στους διαδρόμους, αλλά στην Αίθουσα Ολομέλειας. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ προσεκτικός όταν έβαζε τις βάρδιες. Για παράδειγμα, τους… άμπαλους βουλευτές και τις άμπαλες νεοδημοκράτισσες τους έβαλε βάρδιες το πρωί και το απόγευμα της Παρασκευής, όχι όμως στις 9 η ώρα που άρχιζε ο αγώνας Πορτογαλίας – Ισπανίας στο Μουντιάλ.
nnn
Δεύτερον: Την εικόνα με τα άδεια έδρανα ήρθε να ταράξει ο περιβόητος «Καραϊσκάκης» (κατά κόσμον Μπαρμπαρούσης) τoυ νεοφασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να κάνει πραξικόπημα, δηλαδή να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Αίτημα του… υποψήφιου κατάδικου (όπως τον χαρακτήρισε ο Νίκος Ξυδάκης) που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των βουλευτών του συνταγματικού τόξου, αλλά και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που εισηγήθηκε να μη μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής έως το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής. Ζητήθηκε επίσης από μέλος της κυβέρνησης να ασκηθεί ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.


Οι ντετέκτιβ και ο αντιεξουσιαστής

Τρίτον: Βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν σε ρόλο ντετέκτιβ ψάχνοντας να βρουν πού ακριβώς εργάζεται ο υπάλληλος της Βουλής ο οποίος είναι μεταξύ των έντεκα αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν από διμοιρία των ΜΑΤ η οποία δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και ξύλα στα Εξάρχεια. Ηθελαν να μάθουν πότε και ποιος τον προσέλαβε στη Βουλή και κυρίως εάν εργάζεται σε γραφείο συριζαίου βουλευτή.
nnn
Τέταρτον: Υπήρξε μια κινητοποίηση στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη φημολογούμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη συμφωνία με τα Σκόπια (ή με τη «Βόρεια Μακεδονία» όπως την ονομάζουν πλέον οι συριζαίοι). Τι είδους παρέμβαση θα ήταν αυτή; Μια απλή γραπτή δήλωση; Ομιλία στην Ολομέλεια; Δήλωση μπροστά στις κάμερες; Εκείνο που έμαθα είναι ότι υπήρξε το πρωί της Παρασκευής τηλεφωνική συνομιλία – συνεννόηση Μητσοτάκη – Καραμανλή για το ζήτημα αυτό.
nnn
Πέμπτον: Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, είχε και άλλες δουλειές το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή από το να κοιτάζει να κρατά παρουσίες στους βουλευτές του. Υπήρξε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά για το πότε θα μιλήσει. Αποφασίστηκε να μιλήσει το Σάββατο και εν συνεχεία είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Οι συνεργάτες του είπαν πως ζήτησε «δραστική παρέμβαση» στο χρέος από την πλευρά των πιστωτών ώστε η Ελλάδα να επωφεληθεί τα μέγιστα. Επίσης παρουσίασε στον κ. Ντομπρόβσκις το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων και στη δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος φιλικού προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τους κομματικούς διορισμούς που προωθεί η κυβέρνηση για τις θέσεις των γραμματέων στα υπουργεία, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν τολμηρές μεταρρυθμίσεις ώστε η ελληνική οικονομία να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές με εύλογα επιτόκια.
Γραμμή από το «ευαγγέλιο»

Την ίδια ώρα βουλευτές του ΣΥΡIΖΑ καθώς και υπουργοί συνωστίζονταν στο καφενείο της Βουλής για ένα φρέντο με συνοδεία τσιγάρων και για συζήτηση μεταξύ τους. Κυρίως όμως για να διαβάσουν την «Αυγή», ώστε να πάρουν γραμμή. Ενας πρώην υπουργός, απ’ αυτούς όπου βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο διάβαζε το «ευαγγέλιο» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρατούσε και σημειώσεις.
nnn
Εκτον: Η επική σε καβγάδες συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ στην οποία συνέβησαν τα παρακάτω περίεργα: Ο (πρόεδρος) Πάνος Καμμένος προέβη σε δριμύτατη (πιο δριμεία δεν γίνεται) παρατήρηση στον Θανάση Παπαχριστόπουλο γιατί… ομιλεί και δεν συντάσσεται με την κομματική γραμμή (που δεν συμφωνεί με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ). Του έδωσε μάλιστα…εντολή να μην ξαναμιλήσει. Εν συνεχεία όλα αυτά που ακούγατε στο παρελθόν, ότι ο «Καμμένος είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά», δεν πρόκειται να τα ξανακούσετε, αφού στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ υπήρξαν δύο προτάσεις: Πρώτη να μη δώσουν εξουσιοδότηση στον Νίκο Κοτζιά να υπογράψει τη συμφωνία και δεύτερη να σταματήσει η στήριξη στον Κοτζιά εάν υπογράψει τη συμφωνία. Σε περίπτωση που υπογράψει τη συμφωνία, τότε να θεωρήσουν… άκυρη την υπογραφή του.
Η «εξέταση» στην Κουντουρά

Το καλύτερο όμως με τους ΑΝΕΛ σας το κράτησα για το τέλος. Αφού ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε από τον πρόεδρό του να διαγράψει τον Παπαχριστόπουλο και να μην περιορίζεται σε παρατηρήσεις, ζήτησε τον λόγο η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά για να πει ότι «βρίσκω τη συμφωνία καλή». Τι ήθελε να το πει; Ο Δημήτρης Καμμένος ανέλαβε αμέσως να την… εξετάσει εάν όντως τη διάβασε. Με δυο-τρεις ερωτήσεις που της έκανε κατάλαβε ότι ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας διάβασε. Μαθαίνω ότι η κυρία Κουντουρά φλερτάρει να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία αντίρρηση, φτάνει να δοκιμαστεί με… σταυρό.

HeliosPlus