Ας αρχίσω σήμερα κάπως διαφορετικά και να σας αναφέρω για μία απάντηση που πρόκειται να δοθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες (δηλαδή το Σαββατοκύριακο) στο Συνέδριο της ΝΔ. Ομιλήτρια στο Συνέδριο θα είναι και η (εικονιζόμενη) Ντόρα Μπακογιάννη (έως τώρα αυτές τις πληροφορίες έχω), η οποία και θα δώσει τη δική της απάντηση για τον αποκλεισμό της από κυβερνητική ή πολιτειακή θέση από τον πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα πει η Ντόρα και κυρίως πώς θα αντιμετωπιστεί από τους συνέδρους. Προς το παρόν η Ντόρα βρίσκεται στο Παρίσι για να εκλέξει τον επίτροπο για τους πρόσφυγες στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στο Συνέδριο αναμένεται επίσης να μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς (εκτός εάν αλλάξει γνώμη) και ο Ευ. Μεϊμαράκης. Οχι, ο Κώστας Καραμανλής δεν πρόκειται να μιλήσει, αν και θα παραστεί. «Δεν ήρθε η ώρα του ακόμα να μιλήσει» μου έλεγε ένας από τους λεγόμενους «κύκλους» του. Απλώς θα εισπράξει χειροκροτήματα (όπως άλλωστε το κάνει κάθε φορά) κατά την είσοδό του στον χώρο του Συνεδρίου.


Το καμπανάκι του Τσακαλώτου

Θα μπορούσε άραγε να φανταστεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ώρα που χτυπούσε καμαρώνοντας το καμπανάκι λήξης στη Wall Street έχοντας δίπλα του την Ελενα Κουντουρά (που τον χειροκροτούσε θερμότατα), ότι την επόμενη ημέρα θα γινόταν θέμα στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό; Οχι βεβαίως γιατί ο Ευκλείδης πήγε στην Αμερική για επενδύσεις (άγνωστο εάν έφερε) και για να δει την Κριστίν Λαγκάρντ (για το χρέος), πλην όμως είχε την κακή τύχη να τον περιλάβει εδώ στην Αθήνα (ποιος άλλος;) ο Αδωνις Γεωργιάδη.
nnn
Ο Αδωνις άρχισε την Τετάρτη το «ζέσταμα» (με μύδρους) κατά του Τσακαλώτου από τα πρωινάδικα των ραδιοφώνων (ανάμεσα σε εκπομπές για μαγειρικές και συνταγές για πίτσα α λα… πουτανέσκα) και το τερμάτισε στη Βουλή λέγοντας: «Ο Τσακαλώτος, που έχει κηρύξει πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους, έχει επενδύσεις σε Morgan Stanley και BlackRock που δουλειά τους είναι να διανέμουν τα κέρδη των αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω φορολογικών παραδείσων» είπε, αλλά δεν σταμάτησε εδώ. «Ο κ. Τσακαλώτος, που πριν λίγα χρόνια φώναζε για τα μνημόνια από την πλατεία των αγανακτισμένων και δηλώνει κομμουνιστής, καμάρωνε γιατί χτύπησε το καμπανάκι στη Wall Street» είπε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Φάμελλου. Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Φάμελλος είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος έκανε την «ανακρίσεις» στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.
nnn
Είπε λοιπόν ο κ. Φάμελλος ότι ο κ. Γεωργιάδης ρίχνει λάσπη για τον κ. Τσακαλώτο που έχει καταθέσεις στο εξωτερικό. Αυτά τα δούλεψε και τα δήλωσε, είπε και εν συνεχεία ευθυγραμμίστηκε με το γνωστό τροπάριο των Συριζαίων για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας.

nnn
Κάτι από καμπανάκι στη Wall Street, κάποια εύσημα που πήρε από τον Σόιμπλε και τα «εύγε» που εισέπραξε από το σύνολο των υπουργών που μετέχουν στο Eurogroup, έκαναν, μου λένε οι Συριζαίοι, τον κ. Τσακαλώτο να χάσει την πρωτοκαθεδρία στην περίφημη ομάδα των 53+. Οι σκληροί του ΣΥΡΙΖΑ τον κατατάσσουν πλέον ως… μνημονιακό υπουργό και τον προσπέρασαν. Αφήστε που λένε ότι δεν μπορεί με το ένα χέρι να υπογράφει μνημόνια και να χτυπά καμπανάκι στη φωλιά του καπιταλισμού και με το άλλο να κάνει αντίσταση κατά των μνημονίων. Δεν τον εμπιστεύονται πλέον. Και ποιους εμπιστεύονται νομίζετε;
nnn
Τους Νίκο Φίλη και Π. Σκουρλέτη, οι οποίοι σας πληροφορώ ότι δεν θα μείνουν πλέον σε παρεμβάσεις κατά αποφάσεων της κυβέρνησης ή σε ρητορικές (πλην άσφαιρες) εκφράσεις, αλλά θα πιέσουν και θα επιμείνουν για αλλαγή πολιτικής προς το… αριστερότερο (όπως ονομάζουν) μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές τον ερχόμενο Αύγουστο (εάν δεν τους προλάβουν οι εκλογές). Δηλαδή θα απαιτήσουν η κυβέρνηση να νομοθετεί με αριστερό πρόσημο χωρίς να λαμβάνει υπόψη δεσμεύσεις, επιτηρήσεις ή προαπαιτούμενα των δανειστών, αλλά να νομοθετεί μόνο με κοινωνικά κριτήρια. Μη σας πω ότι θα ζητήσουν (αλλά δεν θα το πετύχουν) ακόμα και αναστολή των μέτρων από το 2019. Καλά ξεμπερδέματα, κύριε Τσίπρα…
Υπουργός τέχνας κατεργάζεται

Σε κατάσταση αναμονής έχει τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει ανασχηματισμού, που πλανάται στον αέρα εδώ και μήνες για άλλους ως υπόσχεση και για άλλους ως απειλή. Στα καρφιά κάθονται πολλοί υπουργοί, αλλά κυρίως η Λυδία Κονιόρδου («πρωταθλήτρια της γκάφας», όπως την αποκαλούν ακόμα και οι σύντροφοί της), πρωταγωνίστρια κακών χειρισμών σε τούτο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως λανθασμένες επιγραφές, ηλεκτρονικό εισιτήριο, Ελληνικό, αυτοναφορικότητα, μεγάλες απουσίες στο εξωτερικό για δικές της θεατρικές δραστηριότητες.
nnn
Μου λένε λοιπόν ότι η υπουργός-επιλογή του Αλέκου Φλαμπουράρη είχε προσεγγίσει τον Πρωθυπουργό στα Πρέσπεια για αποκατάσταση των σχέσεων. Εκτοτε, επειδή απολαμβάνει ακόμα τη θέση της υπουργού, συνεχίζει ένα είδος πρέσινγκ στου Μαξίμου με παράλληλη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου που τη στηρίζει. Εκείνο που τη φοβίζει περισσότερο από όλα είναι μήπως επαναφέρει ο Πρωθυπουργός στο υπουργείο της τον Νίκο Ξυδάκη. Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας αναζητήσει νέο υπουργό Πολιτισμού από τον εξωκοινοβουλευτικό αριστερό χώρο (ήδη, μου λένε, έγινε μία πρόταση).

HeliosPlus