Ποιος είναι ο… Κάλχας της εποχής μας; Υπάρχουν προφανώς πολλοί. Χιλιάδες οι διαφημιστικές καταχωρίσεις στα έντυπα της υποκουλτούρας και στα σκουπίδια της ενημέρωσης.
Καφετζούδες, χαρτορίχτρες, αστρολόγοι και άλλοι επαγγελματίες απατεώνες κοροϊδεύουν τον κόσμο. Τα θύματα των μάγων είναι ατελείωτα.
Στα καταστήματα που πωλούν ή ενοικιάζουν βιντεοταινίες μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε επιθυμεί. Από αστρολόγους που κατακτούν την εμπιστοσύνη των αφεντικών τους αποκτώντας μερικές φορές και πολιτική εξουσία, έως την ασυναγώνιστη θεατρίνα Γεωργία Βασιλειάδου που έχει κάνει… ντοκτορά εις το είδος!
Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα στην εποχή μας είναι αυτό του μακαρίτη πολιτικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του απέκτησε τον γνωστό ιδιωτικό μάγο. Φαντάζει απίστευτο, αλλά κατά την παραμονή του πρώην πρωθυπουργού στο Ωνάσειο το γνωστό περιβάλλον του έθετε υπό την έγκριση του μάγου τα φάρμακα που έδιναν οι γιατροί!
Βεβαίως, είναι άλλο ζήτημα αυτό που προέκυψε με την ατυχή περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου, και οι «αντίστοιχες» περιπτώσεις με Τσιγγάνες που διασχίζουν ακόμη λαϊκές γειτονιές προσφερόμενες να περιγράψουν το μέλλον των ανοήτων πελατών τους.
Οπως επίσης είναι άλλης ποιότητος οι «πληροφορίες» που πλασάρουν διάφοροι παπατζήδες της ενημέρωσης στους πολιτικούς προϊσταμένους τους με τις πληροφορίες που δίνουν ακόμη και σε πρωθυπουργούς.
Το ερώτημα είναι ποιον και γιατί ήθελαν να εκθέσουν οι παπατζήδες όταν του έδιναν προς χρήσιν πληροφορίες από δικογραφίες που είναι μυστικές όσο διαρκεί μια δικαστική έρευνα.
Μάγοι είναι;! Πιθανώς να πρόκειται για περιπτώσεις ελέγχου εφαρμογής των αποφάσεων μιας ασταθούς κυβερνήσεως που μεταθέτει στο υπερπέραν το δικό της μέλλον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ