Στο roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας», με την εκπληκτική θέα της Ακρόπολης, έτρωγαν το μεσημέρι της Τρίτης δύο κυρίες σε πολύ φιλική κατάσταση. Ηταν σαν να γνωρίζονταν από χρόνια η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη (φωτογραφία) και η Ολγα Τρέμη. Ανοιξαν, όπως έμαθα, πολλά θέματα πολιτικά, το πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως τα τηλεοπτικά. Το γεγονός, όπως μαθαίνω, δεν ήταν άνευ σημασίας. Εφαγαν και οι δύο μοσχαράκι με σαλάτα και πλήρωσε με πιστωτική κάρτα η μεγαλύτερη Ολγα. Στο διπλανό τραπέζι βρισκόταν ο Ν. Μηταράκης μετά της συζύγου του, πλην όμως δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.
Η Ζωή και οι σκληροί δίσκοι

Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι φεύγοντας από τη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε όλες τις δικογραφίες που είχαν αποσταλεί στο Κοινοβούλιο από διάφορους εισαγγελείς. Γιατί, όπως ξέρετε, όταν η Δικαιοσύνη εξετάζει μία υπόθεση και πέσει σε πολιτικό πρόσωπο, αμέσως αποστέλλει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία αποφασίζει ή την άρση της ασυλίας του βουλευτή ή την παραπομπή της υπόθεσης σε εξεταστική ή ανακριτική επιτροπή. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι υπάρχουν δικογραφίες εναντίον πολιτικών για βαρύτατα αδικήματα, όπως εσχάτη προδοσία, υπεξαίρεση, απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ολες αυτές δεν προχώρησαν επειδή (έκριναν ότι) δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Μαθαίνω λοιπόν ότι η Ζωή δεν πήρε μόνο τις δικογραφίες μαζί της. Μου λένε ότι πήρε και κάτι σκληρούς δίσκους, καθώς και (πιθανώς) αντίγραφα των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αν και αυτά δημοσιεύονται κατά καιρούς στην ιστοσελίδα της Βουλής.
nnn
Η συνέχεια θυμίζει κάτι από… ανέκδοτο. Γιατί, θα πείτε. Επειδή η κυρία Χαραλαμπίδου λέει ότι έδωσε όλα τα στοιχεία στον νέο αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο, συνεπώς όποιος θέλει στοιχεία να αποταθεί στον κ. Βαρεμένο. Ελα όμως που ο αντιπρόεδρος της Βουλής λέει ότι η κυρία Χαραλαμπίδου δεν του έδωσε απολύτως τίποτα. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν μίλησε στην τηλεόραση ούτε για υπουργό, ούτε για βουλευτή, ούτε για το εκατομμύριο που ξέχασε δηλώσει. Ο κ. Βαρεμένος πάντως την κάλεσε, μόλις συσταθεί η Επιτροπή του «πόθεν έσχες», να έρθει να καταθέσει. Και να πει όλα όσα ξέρει. Η κυρία Χαραλαμπίδου είπε όμως και κάτι άλλο. Οτι ενημέρωσε μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκρεμότητες στο «πόθεν έσχες» που αφορούν υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε το όνομα του κ. Χρ. Μαντά, ο οποίος, όπως είπε, έχει ενημερωθεί πλήρως. Την ίδια ώρα ονόματα υπουργών της κυβέρνησης κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, από γραφείο σε γραφείο και από βουλευτή σε βουλευτή, χωρίς κανείς να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει. Ούτε καν αυτοί που τα ονόματά τους ακούστηκαν!
Ο υπουργός και το ελικόπτερο

Στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται περί αστείου, αλλά ο Β. Λεβέντης επιμένει ότι έχει στοιχεία και ότι πρόκειται να τα καταθέσει στη Βουλή. Λέει λοιπόν ότι υπάρχει υπουργός (και μάλιστα τον κατονομάζει) που μετακινείται από ένα σημείο κοντά στο σπίτι του με αυτοκίνητο και από εκεί στο γραφείο του με… ελικόπτερο! Θα πείτε τώρα, είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και ένας υπουργός που μεταβαίνει σε υπουργείο με ελικόπτερο και να μην το είχε έως τώρα αντιληφθεί κανείς; Εδώ επί μήνες τα social media τρόλαραν ότι θα φύγουν με ελικόπτερο και όχι να πηγαίνουν στα υπουργεία τους με ελικόπτερο. Ποιος αλήθεια μπορεί να τον πιστέψει; Κι όμως, κατά τον κ. Λεβέντη (που έστειλε μάλιστα το πρωί της Δευτέρας επί τόπου τον γραμματέα της ΚΟ κ. Γεωργιάδη για να το ελέγξει) υπάρχει ο υπουργός με το ελικόπτερο και πρόκειται να καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο γυμναστής του Πάνου Καμμένου

Οπως αλίευσα από την εφημερίδα «Πολίτης» της Λευκωσίας, ο Πάνος Καμμένος προσέλαβε ειδικό έμμισθο συνεργάτη για το πολιτικό γραφείο του. Και ποιο το κακό, θα πείτε. Το κακό είναι ότι ο συνεργάτης, Χαράλαμπος Φαλάς, ζει μόνιμα στην Κύπρο! Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος προσέλαβε τον Φαλά επειδή είναι γυμναστής και τον χρειαζόταν για αυτήν του την ιδιότητα. Εκ του μακρόθεν θα τον γύμναζε όμως; Από την άλλη, κι ο ίδιος ο Φαλάς, όπως έγραφε εν όψει της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του 2011 με τον ΔΗΣΥ (υποψήφιος στην Αμμόχωστο, τερμάτισε στην τελευταία θέση), «δυστυχώς δεν γυμνάζομαι όσο θα ήθελα»! Αρα, κάποιες άλλες υπηρεσίες θα ήθελε ο Καμμένος από τον Φαλά στην Κύπρο. Μήπως ανοίγει παράρτημα του κόμματός του στη Λευκωσία; Ποιος ξέρει; Πάντως, ο ίδιος ο έμμισθος γράφει στο Facebook ότι εργάζεται στο «Τμήμα Social Media Ανεξάρτητοι Ελληνες».


Εκλεισαν την πόρτα στον Αδωνι

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μετά της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου (υπαρχηγού της προεκλογικής του καμπάνιας) υπέβαλαν αίτημα να επισκεφθούν, όταν βρεθούν με το τροχόσπιτο-στρατηγείο τους στις Σέρρες, την οικία του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών. Θα ήταν, όπως είπαν, μία συμβολική κίνηση για να τιμήσουν τον «Εθνάρχη». Το αίτημά του όχι μόνον απερρίφθη, αλλά αποφασίστηκε έως την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ η οικία Καραμανλή στις Σέρρες να παραμείνει… κλειστή.

Ο εισαγγελέας και η διαφθορά

Τελικά φαίνεται ότι δικαιώνεται ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης όταν έλεγε ότι πρέπει να χτιστεί μία έξτρα φυλακή για 10.000 αξιωματούχους κι αυτό θα είναι μία καλή αρχή. Όπως εξελίσσεται το κυνήγι της διαφθοράς και διαπλοκής σε καθημερινή πια βάση και οι συλλήψεις που ακολουθούν, απ ότι φαίνεται σύντομα θα χρειαστεί και νέα πτέρυγα στη φυλακή που πρότεινε ο κ. Φλωρίδης. Εξ όσων γνωρίζω τις απόψεις Φλωρίδη ασπάζεται πλήρως και ο πρώην δραστήριος εισαγγελέας και νυν Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος με την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή φαίνεται ότι άρχισε την υλοποίησή τους. Αρκεί βέβαια να μην βγούν κι άλλες διατάξεις εξ άλλης πηγής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για αποφυλακίσεις- εξπρές.

HeliosPlus