ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ σταθερά και ανυποχώρητα έχουν ταχθεί εναντίον του τζόγου. Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα και λοιπά παιγνίδια μπορούν να διαλύσουν οικογένειες, να εκθεμελιώσουν κοινωνίες –αυτά όλα είναι γνωστά, όπως είναι γνωστή στους παλαιοτέρους η ιστορία του ενδοκυβερνητικού καβγά που παρ’ ολίγον θα ανέτρεπε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Την τιμή της Νέας Δημοκρατίας έσωσε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ένα τυχαίο γεγονός. Ο εκείνη την εποχή υπουργός Αμύνης Γιάννης Βαρβιτσιώτης είχε μετάσχει σε ένα γεύμα εργασίας με τους πολιτικούς συντάκτες του «Βήματος». Οι δημοσιογράφοι τού είχαν θέσει και το ερώτημα αν η τότε κυβέρνηση θα αγνοούσε τη λαϊκή κατακραυγή και την κοινωνική αντίδραση και θα έδινε άδεια λειτουργίας καζίνου στο κέντρο της Αθήνας (στο Χίλτον) ή στο Παλαιό Φάληρο…
Ο υπουργός έφυγε και την άλλη ημέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο τα έκανε γυαλιά-καρφιά. Οι ενδιαφερόμενοι υπεχώρησαν και το επεισόδιο πέρασε κι αυτό στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας.
Βεβαίως η οσμή του σκανδάλου έμεινε και οι «επιχειρηματίες» του τζόγου φάνηκαν έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του… εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του, εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις, στοιχήματος συγκεκριμένα, άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου.
Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν… 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου.
Υποθέτομεν ότι οι 24 πρώτοι παράνομοι, που έλαβαν ως δώρο την προσωρινή άδεια, θα διεκδικήσουν ως προνόμιο το θράσος τους με το οποίο απέκτησαν την «προσωρινή άδειά τους».
Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ