Σήμερα οι πολίτες με την ψήφο τους θα εκφράσουν τη βούλησή τους για τα τεκταινόμενα στη δημόσια ζωή αλλά και στη χώρα ευρύτερα.
Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι ένας πραγματικός δείκτης για τις επικείμενες, ούτως ή άλλως, πολιτικές εξελίξεις. Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών μάς έδωσε ενδείξεις που χρήζουν ερμηνείας.
Είναι γνωστόν ότι παίζοντας με τους αριθμούς μπορείς να στήσεις όποιο πολιτικό σκηνικό θέλεις. Πολύ εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις, εκουσίως ή ακουσίως, ανώμαλες καταστάσεις.
Η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη σειρά που φθάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, δεν αρχίζει αν δεν έχουν κλείσει οι κάλπες, ώστε οι ψηφοφόροι των τελευταίων ωρών να μην επηρεάζονται από φήμες στηριζόμενες σε ανακριβείς δημοσκοπήσεις. Δεν είναι απλώς φούσκες, είναι νάρκες για τη Δημοκρατία οι μεθοδεύσεις αυτές.
Φαντασθείτε τι θα συνέβαινε στη χώρα αν ήταν πολιτικές οι εκλογές της περασμένης Κυριακής. Να έδιναν σαρωτική νίκη του ενός κόμματος οι δημοσκόποι και δύο ώρες αργότερα να έδινε το υπουργείο αντίθετα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να καεί η Αθήνα.
Αλλά η Αθήνα δεν θα καεί, η χώρα δεν θα διαλυθεί. Οι Ελληνες, οι σαφώς περισσότεροι, πηγαίνουν σήμερα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο στο ένα χέρι. Στο άλλο κρατούν σφιχτά το Ευρώ (τους)!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ