Τα αρπακτικά που φώλιαζαν στο υπουργείο των Εξωτερικών είναι µια ιστορία που µάλλον δεν θα επηρεάσει τις εκλογές, οψέποτε έλθει η ώρα τους.
Το σκάνδαλο είναι διαχρονικό και διακοµµατικό και ως τοιούτο οδεύει προς το γνωστό χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Πρώτη ένδειξη το ότι παραµένουν άγνωστα επισήµως τα ονόµατα των πρωταγωνιστών.

Ποιοι πήραν τα λεφτά; Ποιοι συγκεκριµένοι υπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις διανοµής των χρηµάτων;
Είναι προδήλως αφελείς όσοι περιµένουν απάντηση στα ερωτήµατα που θέτει η Κοινή Γνώµη για τη ληστεία που έγινε στο υπουργείο των Εξωτερικών στο όνοµα της εξυπηρέτησης σκοπών, που όταν δεν είναι ύποπτοι είναι απλώς γελοίοι.
Υπουργοί και συνεργάτες σπατάλησαντο δηµόσιο χρήµα. Πέρα, µάλιστα, από το δηµόσιο φαγοπότι υπάρχει και το µυστικό –τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά αυτό είναι µια άλλη ιστορία…
Πρωινή ενηµερωτική εκποµπή του Mέγα Τσάνελ την περασµένη Πέµπτη ήταν αποκαλυπτική. Οχι µόνο για όσα νέα στοιχεία έφερε στο φως, αλλά γιατί αποκάλυψε έναν ολόκληρο κόσµο αρπακτικών.
Η σιωπή των απανταχού σταυροφόρων της κάθαρσης εξηγείται απλούστατα. Στην ίδια πρωινή εκποµπή του Μέγα Τσάνελ, ένας υποψήφιος δήµαρχος (της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως) παραδέχθηκε ότι το πρόγραµµά του είναι σχεδόν ίδιο µε το αντίστοιχο των άλλων υποψηφίων! Εχουν τόσοβαρύ έργο, ώστε ούτε το πρόγραµµα του δηµάρχoυ Πειραιώς δεν µπορούννα συντάξουν…
Πολιτική χωρίς πρόγραµµα –έως πότε;