Από φήμες πάμε καλά. Βοηθούντος και του θέρους η μια φήμη διαδέχεται την άλλη –όλες έχουνκατ’ αρχήν ως στόχο την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό.

Η τελευταία είναι προφανώς σενάριο πολιτικής φαντασίας καθώς δεν εδράζεται σε γεγονότα και στις προεκτάσεις τους.
Η φήμη λέει ότι τον Οκτώβριο πέφτει ο Σαμαράς και εκλέγεται νέος πρωθυπουργός με τη στήριξη του κ. Βενιζέλου αλλά και του κ. Κουβέλη. Η φήμη, που διαδίδεται (και) από βουλευτές της κυβερνώσης ΝΔ, προλέγει δραματικά γεγονότα και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
Αλλά για να συμβούν όλα αυτά πρέπει να εκδηλωθεί ανταρσία βουλευτών, η οποία να δικαιολογείται από συγκεκριμένες πράξεις της κυβερνήσεως και τα επακόλουθά τους.
Ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να δώσει αφορμές, λένε οι στενοί συνεργάτες του. Και υποστηρίζουν ότι αυτοί οι τέσσερις μήνες που απομένουν ως το κατώφλι της αισιοδοξίας του 2014 θα κυλήσουν χωρίς ανατροπές. Μετά την Πρωτοχρονιά ο κ. Σαμαράς θα είναι επικεφαλής κυβερνήσεως που θα ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα ήταν πρωτοφανές το να πέσει κυβέρνηση με τέτοιες ευθύνες…
Ολα αυτά δεν σημαίνουν πολιτική νηνεμία ως τότε. Αντιθέτως το πολιτικό παρασκήνιο θα φουντώσει εν όψει των εκλογών.

Ο χορός με τις κάλπες θα είναι πιθανότατα τριπλός τον ερχόμενο Μάιο. Και δημοτικές και ευρωπαϊκές και εθνικές βουλευτικές εκλογές, ώστε να μπορεί να εκφρασθεί η δυσφορία των πολιτών όχι στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών (που πρέπει να δώσουν κυβέρνηση στη χώρα) αλλά σε διπλανή κάλπη!

Το ποιος θα κερδίσει αυτές τις εκλογές είναι μια άλλη ιστορία.
Ορισμένοι κακεντρεχείς ρίχνουν βέλη δηλητηριώδη -φαντάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή.
Ο Θεός είναι μεγάλος –λένε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ