Οι γιορτές θέλουν λάμψη παντού, ακόμη και στο πρόσωπό μας. Η εξωτερική εμφάνιση έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδίως αυτές τις ημέρες. Είναι γεγονός ότι μια λαμπερή και πιο νεανική εμφάνιση «ανεβάζει» την ψυχολογία μας.
Η δερματολόγος κυρία Κατερίνα Λαμπρινοπούλου παρουσιάζει ορισμένες μεθόδους για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας εν όψει των γιορτών.
Θεραπεία με πλάσμα (βλαστοκύτταρα-αιμοπετάλια). Πρόκειται για νέα μέθοδο αντιγήρανσης με δικά μας «υλικά». Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα και αιμοπετάλια που λαμβάνονται έπειτα από απλή αιμοληψία αποτελεί μια νέα, ανώδυνη αντιγηραντική μέθοδο εντελώς εξατομικευμένη. Μεγαλώνοντας, η δυνατότητα παραγωγής νέων κυττάρων από το δέρμα μειώνεται και οι ινοβλάστες που φτιάχνουν κολλαγόνο «τεμπελιάζουν».
Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα τα οποία όταν τα ενίουμε στο χόριο, δηλαδή στο δέρμα κάτω από την επιδερμίδα όπου γίνονται όλες οι διεργασίες, εξελίσσονται σε κύτταρα νέα του χορίου κάνοντας με φυσικό τρόπο την πολυπόθητη αντιγήρανση. Παράλληλα τα αιμοπετάλια που περιέχουν αυξητικούς παράγοντες διεγείρουν τους ινοβλάστες ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο και βοηθούν στην ανάπτυξη των βλαστοκυττάρων σαν θρεπτικό υλικό.
Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του δέρματος τρεις ως τέσσερις φορές τον χρόνο.
Μεσοθεραπεία προσώπου. Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι είτε ενέσιμη ή γίνεται με Roller, ενώ συμπληρώνεται συχνά με τη βοήθεια υπερηχοφόρησης. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πεπτίδια, αυξητικοί παράγοντες και υαλουρονικό οξύ. Αν θέλουµε να κάνουµε τη θεραπεία πιο ευχάριστη, τότε εναλλάσσουµε τις ενέσεις µε την εφαρµογή της υπερηχοφόρησης. Με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής υπερήχων βοηθάµε τη διείσδυση του διαλύµατος, το οποίο έχουµε απλώσει πάνω στο δέρµα. Ετσι, χρησιµοποιούµε τις ενέσεις για την έγχυση του υαλουρονικού οξέος, ενώ µε την υπερηχοφόρηση φροντίζουµε για την απορρόφηση του διαλύµατος βιταµινών. Το Roller εκτός του ότι αποδεδειγμένα περνά τις ουσίες στο χόριο με τις μικροσκοπικές τρυπούλες που κάνει, το πλήθος των μικροτραυματισμών που προκαλεί διεγείρει τους ινοβλάστες στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.
Δερμοαπόξεση. Θερμαινόμενοι κρύσταλλοι αλουμινίου πετάγονται με μεγάλη ταχύτητα στο δέρμα διορθώνοντας κηλίδες, επιφανειακές ρυτίδες, ουλές, ραγάδες, διευρυμένους πόρους, λιπαρότητα, θαμπό δέρμα και ακμή. Στο τέλος με το ίδιο εξάρτημα αναρροφούνται οι κρύσταλλοι μαζί με τις βλάβες που έχουν θεραπευτεί. Ανάλογα με το πρόβλημα ο ειδικός προχωρεί ήπια ή πιο επιθετικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ