Nέα ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Kατά Πλάκας σε συνεργασία με το GS Motoclub και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Teva.
Η καμπάνια, η έναρξη της οποίας συνοδεύτηκε την Κυριακή 11 Μαΐου από συμβολική πορεία μοτοσικλετιστών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο. Κεντρικό μήνυμά της: «Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να εμποδίζει, να ταλαιπωρεί, να δυσκολεύει, αλλά δεν σταματά τη ζωή».
Η εθελοντική στήριξη των μοτοσικλετιστών δεν σταμάτησε σε αυτή την πρώτη εκδήλωση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι άνθρωποι του GS Motoclub θα «μεταφέρουν» σε κάθε ταξίδι τους το μήνυμα της καμπάνιας.
«Στην Teva συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η άγνοια, η οποία δημιουργεί διακρίσεις και προκαταλήψεις, συχνά είναι μεγαλύτερος εχθρός ακόμη και από την ίδια την ασθένεια και καταπολεμάται μόνο μέσα από σοβαρές προσπάθειες έγκυρης ενημέρωσης» δηλώνει η κυρία Ιωάννα Καρώνη, Corporate και Public Affairs Manager της Teva Pharmaceutical Hellas. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κυρία Βάσω Μαράκα αναφέρεται στον στόχο της καμπάνιας, που είναι η αποστιγματοποίηση της πάθησης μέσω της έγκυρης ενημέρωσης ώστε να εξαλειφθούν μύθοι και φοβίες σχετικά με αυτήν.
Σημειώνεται ότι η Τeva, ως επιβράβευση του εθελοντισμού και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, θα προσφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ στον Σύλλογο για τα πρώτα 3.000 χλμ. που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του GS Motoclub.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ