Το ελληνικό γιαούρτι κάνει σπριντ διαρκείας στην αμερικανική αγορά, αυξάνοντας καθημερινά τις πωλήσεις του σε ποσοστό 100% και κατακτώντας, κυρίως, το ενδιαφέρον των γυναικών. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Self, όλο και περισσότεροι αμερικανοί εμπιστεύονται το ελληνικό γιαούρτι, φέρνοντάς το ανάμεσα στα πλέον ανερχόμενα προϊόντα της αμερικανικής αγοράς. Οι πωλήσεις του ήδη φτάνουν στο 19% των πωλήσεων γιαουρτιού στις ΗΠΑ.

Εκπλήσσεστε;

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότερες αμερικανίδες, ιδιαίτερα των υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, εμπιστεύονται την σιλουέτα τους στο ελληνικό γιαούρτι.

Η απάντηση είναι ότι τα υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης που περιέχει το ελληνικό γιαούρτι, το κάνουν να ξεχωρίζει στην αγορά των ΗΠΑ από τα υπόλοιπα.

Και για του λόγου το αληθές, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ενώ τα 170 γραμμάρια συνηθισμένου γιαουρτιού περιέχουν 6-7 γραμμάρια πρωτεΐνης, το ελληνικό γιαούρτι έχει 19-21 γραμμάρια.

Επιπλέον, έχει και λιγότερους υδατάνθρακες, εφόσον ένα μέρος του ορού γάλακτος αφαιρείται κατά την παραγωγική διαδικασία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι περισσότερο υγιεινό από τα υπόλοιπα, αλλά αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την διατήρηση του βάρους, σε συνδυασμό με υψηλή θρεπτική αξία.

Η παχύρρευστη υφή του ελληνικού γιαουρτιού, είναι το χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι αγαπούν περισσότερο οι θαυμαστές του, σύμφωνα με την έρευνα του Self Magazine. Χάρη στην υφή του αποτελεί την πιο έξυπνη λύση για την παρασκευή κρέμας γάλακτος ή ντρέσσινγκ για σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά.

Και για όσους δεν είναι λάτρεις του γιαουρτιού, οι σύμβουλοι του περιοδικού προτείνουν να το συνδυάσουν με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι ή ξηρούς καρπούς, προκειμένου να επωφεληθούν από τα διατροφικά του στοιχεία.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!