Το Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το φαγητό. Μετά την νηστεία ακολουθεί το αρνί, η μαγειρίτσα, τα τσουρέκια, τα αυγά, οι μεζέδες και τα οικογενειακά τραπέζια γεμάτα λιχουδιές. Αν και όλοι αξίζουμε να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε τα πασχαλινά έθιμα, υπάρχει τρόπος να το κάνουμε χωρίς να δούμε τη ζυγαριά να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες.
Στην πραγματικότητα, με μερικές στοχευμένες αλλαγές στη ρουτίνα και στη νοοτροπία μας, μπορούμε να περάσουμε τις γιορτές χωρίς ενοχές και χωρίς περιττά κιλά.
1. Φάτε στρατηγικά – γεμίστε το πιάτο με λαχανικά πρώτα

Πριν πλησιάσετε τα ψωμιά και τους υδατάνθρακες, ξεκινήστε το γεύμα σας με μια γενναιόδωρη μερίδα ωμών ή μαγειρεμένων λαχανικών. Αγγουράκια, καρότα, ντοματίνια, πιπεριές, μπρόκολο στον ατμό ή ακόμα και μια πράσινη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο – αυτά θα γεμίσουν τον όγκο του στομάχου σας, θα σας δημιουργήσουν κορεσμό και θα μειώσουν την όρεξή σας για πιο θερμιδογόνα εδέσματα.