Σε μια ειλικρινά αξιοσημείωτη και γεμάτη αλήθειες ομιλία, προχώρησε ο Richard Gere, καθώς τιμήθηκε στα Βραβεία Goya της Ισπανικής Ακαδημίας για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.
Από τη σκηνή του Palacio de Congresos de Granada, ο ηθοποιός μας εξέπληξε ευχάριστα, λέγοντας τα πράγματα με όνομα τους. Στη βράβευση του, δεν δίστασε να πάρει ανοιχτά θέση κατά του Donald Trump, του αυταρχισμού, και των «εκατομμυριούχων κλόουν», οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον νέο 47ο πρόεδρο των ΗΠΑ.
While accepting a lifetime achievement award at the Spanish Academy Goya Awards, Richard Gere lashed out at President Donald Trump, calling him a “bully and a thug":
— Variety (@Variety) February 9, 2025
“[I see] this very foolish tribalism is starting to take over, where we think we’re all separate from each other.… pic.twitter.com/Ermos13GGg
Έχοντας δίπλα του τον Antonio Banderas, ο οποίος του παρέδωσε το βραβείο, ο Gere διέκοψε για λίγο την ομιλία του σχετικά με την τέχνη της υποκριτικής, για να εκφράσει την απογοήτευσή του για τις αλλαγές που παρατηρεί στον κόσμο και την σκοτεινή εποχή που ξεκινάει στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
«Έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε μεταξύ άλλων.