Τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας βρίσκονται πίσω από την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο ήταν την τελευταία φορά που βρέθηκε μπροστά στις κάλπες, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της μόδας εξακολουθεί να τον λατρεύει με πάθος.

Εχθές το βράδυ -Δευτέρα 9 Ιανουαρίου- οι ένθερμοι υποστηρικτές του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσαν στο blog τους την νέα καμπάνια με τίτλο «Runway to Win».

«Θα λανσάρουμε κάτι καινούριο και κάτι διαφορετικό τις επόμενες εβδομάδες: μια συνεργασία των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας για την στήριξη του Ομπάμα το 2012» έγραψαν στο blog τους.

Ενώ προσθέτουν: «Στις επόμενες εβδομάδες, θα παρουσιάσουμε δημιουργίες εμπνευσμένες από τον Ομπάμα, σχεδιασμένες από τον Jason Wu μέχρι τους Tracy Reese, Tory Burch και πολλούς ακόμη. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε άλλες λεπτομέρειες, αλλά αν θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας και για να δείτε κάποια από τα πρώτα σχέδια. Προσκαλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας να κάνουν το ίδιο».

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της καμπάνιας «Runway to Win» -που αποτελεί τη συνέχεια της καμπάνιας του 2008 «Runway to Change», που έκανε ο κόσμος της μόδας προκειμένου να στηρίξει τον τότε υποψήφιο Μπαράκ Ομπάμα- σύμφωνα με την «Women’s Wear Daily» γνωστό site αγορών θα ξεκινήσει να πουλάει την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ρούχα και αξεσουάρ διάσημων οίκων -μεταξύ των οποίων οιMarc Jacobs, Tory Burch, Diane von Furstenberg, Narciso Rodriguez, Jason Wu, Alexander Wang, Joseph Altuzarra, Rag & Bone, Rachel Roy και Tracy Reece- , όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Obama Victory Fund.

Εξίσου γνωστή αλλά και σημαντική είναι και συμβολή της μεγάλης κυρίας της μόδας Άννα Γουίντουρ (διευθύντρια της αμερικανικής έκδοσης της Vogue), η οποία δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει εμπράκτως την υποστήριξή της στον -κατά γενική ομολογία- στιλάτο Αμερικανό Πρόεδρο.

Το περασμένο καλοκαίρι η Άννα Γουίντουρ οργάνωσε δείπνο 50 ατόμων με κόστος $30,400 ανά άτομο (!), σύμφωνα με την New York Times -ωστόσο η εφημερίδα διευκρίνισε ότι δεν έδωσαν όλοι αυτό το ποσό, το οποίο βάσει ομοσπονδιακού νόμου είναι το μέγιστο που μπορεί κάποιος να προσφέρει σε τέτοιου είδους γκαλά- ενώ τον Ιούνιο του 2008 είχε διοργανώσει με τους Κάλβιν Κλάιν, Αντρέ Λεόν Τάλεϊ και τον Σέλμπι Μπράιαν πάρτι για τον Ομπάμα με κατά κεφαλή κόστος 1.000 έως 2.300 δολαρίων.