Το βραβείο συνολική προσφοράς του στην τέχνη παρέλαβε την Πέμπτη 26/5 ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, Μάριο Τεστίνο από το Μουσείο El Museo del Barrio της Νέας Υόρκης.

Το βραβείο με τις 35 υπογραφές των πιο αγαπημένων φίλων και συνεργατών του παρέδωσε στον Τεστίνο η βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Γουίνσλετ -μια από τις πλέον αγαπημένες του μούσες- κατά τα διάρκεια ενός γκαλά που συγκέντρωσε πολλούς εκπροσώπους της αμερικανικής σόου μπιζ και του θεάματος.

Γεννημένος στη Λίμα του Περού το 1954, ο Μάριο Τεστίνο μετακόμισε στο Λονδίνο το 1976 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Κατά τη διάρκεια μιας μακράς και επιτυχημένης καριέρας ο Τεστίνο συνεργάστηκε με περιοδικά όπως το Vanity Fair και η Voque, ενώ φωτογράφισε καμπάνιες εταιρειών όπως η Estee Lauder, η Lancome και ο οίκος Versace.

Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν ένας από τους λιγοστούς προσκεκλημένους του κλειστού δείπνου που παρέθεσε σε γνωστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης η Ντονατέλα Βερσάτζε μια ημέρα πριν την τιμητική διάκριση.

Από τα διασημότερα πορτρέτα του Τεστίνο ήταν της πριγκίπισσας Νταϊάνα και των γιων της. ΄Έχει απαθανατίσει ακόμα διάσημες σταρ μεταξύ των οποίων οι Lady Gaga, Τζούλια Ρόμπερτς, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Κάιλι Μινόγκ κ.α.